// ۰۶ مهر ۹۶ ، ۱۰:۵۰

غار نباتی در 60 کیلومتری شمال غربی شهرستان تفت در حوالی روستای تاریخی و زیبای «ندوشن» از توابع بخش خضرآباد شهرستان صدوق (اشکذر) واقع شده است. در این غار ستون ‌های زیبا و بارگاه‌ های طبیعی ایجاد شده از استالاگمیت و استالاکتیت و همچنین بلورهای گل کلمی در دالان‌های مختلف آن، فضاهای جالب و بدیعی پدید آورده ‌اند.


قندیل های نبات مانند غار نباتی آن را به غاری زیبا در استان یزد تبدیل کرده است.  غار نباتی دارای دو دهانه است بدین نحو که در کنار دهانه اصلی آن که نیازمند یک فرود سه متری است دهانه دیگری به صورت مصنوعی ایجاد گردیده که دیگر نیازی به فرود ندارد.


بعد از ورود به درون غار و پشت سر گذاشتن سراشیبی پیش رو به یک سه راهی می رسیم. مسیر سمت چپ با شیبی تند به چشمه آب قابل شربی در عمق 19 متری غار منتهی می شود. مسیر سمت راست نیز با شیبی به سمت پایین به یک تالار منتهی می شود. مسیر روبه رو مسیر اصلی غار است که با دور زدن یک استلاگمیت به تالار اول غار می رسد.

 

در این تالار دو راه موجود است راه سمت راست حفره هایی است که به دهلیزی که در بالای تالار دوم قرار گرفته منتهی می شود و مسیر سمت راست سوراخ کوچکی است که می بایست به صورت نشسته از آن وارد تالار دوم شد. در این تالار نیز دو راه پیش روی داریم؛ مسیر سمت راست دهلیزی است که در دو طرف خود به دو اتاقک زیبا ختم می شود و مسیر سمت چپ با شیبی تند وارد تالار سوم که آخرین تالار غار است و با قطعه سنگی بزرگ به دو قسمت تقسیم شده است می شود. در این غار نخ کشی ضروری نیست ولی انجام آن اطمینان خاطری برای بازگشت است. در مجموع غار نباتی ندوشن در عین زیبایی غار بزرگ و دشواری نیست.

 مکانهای تفریحی یزد,جاذبه های گردشگری یزد

در غار نباتی، ستون ‌های زیبا و بارگاه‌ های طبیعی ایجاد شده است

 
 غار شگفت‌ انگیز نباتی با بلورهای نبات مانند و سفید رنگ، عروس غارهای استان یزد است که هنوز صدای چکه‌ های آب را می ‌توان در آن شنید و جزو غارهای فعال شناخته می ‌شود که در آن غارزایی و رسوب‌ گذاری با سرعتی بسیار کم در حال تداوم است.


به اعتقاد کارشناسان، وجود رطوبت داخل غار، چکیدن آب از قندیل‌ ها، ترمیم قندیل ‌های شکسته شده و وجود مواد آهکی داخل غار از نشانه‌ های فعالیت غار نباتی یزد است.

پیشنهاد ویژه
چگونگی دسترسی به غار :از دو استان مختلف می توان به این غار دسترسی پیدا کرد که هر دوی این مسیر ها به ندوشن ختم می شوند.

 

1. استان یزد , میبد , ندوشن. که تمام مسیر آسفالت است.


2. استان اصفهان , اصفهان , اژیه , ورزنه , سورک و ندوشن.

 

در این مسیر که از کنار باتلاق گاوخونی عبور می کند از ورزنه تا سورک تقریبا 70 کیلومتر جاده خاکی است که البته برای ماشین های سواری نیز قابل تردد است و در مجموع از روستای ورزنه تا ندوشن 110 کیلومتر است. 

 غار نباتی یزد،غار نباتی

 غار شگفت‌ انگیز  نباتی، با بلورهای نبات مانند و سفید رنگ، عروس غارهای استان یزد است


بعد از رسیدن به ندوشن باید به سمت جنوب ندوشن طی طریق کرد, تا به روستای صدر آباد رسید , 8.6 کیلومتر بعد از روستای صدر آباد در همین جاده به بند خاکی صدر آباد میرسیم , 1.3 کیلومتر بعد از بند در سمت راست جاده ی خاکی که قابل تردد برای انواع سواری است قرار دارد که پس از طی 6.1 کیلومتر در این جاده ( بدین نحو که در مسیر, اول به آغل گوسفندان و سپس به مجموعه ی کوچکی از درختان بر می خوریم که بلافاصله بعد از آن به دو دوراهی می رسیم که در اولی سمت راست و در دومی سمت چپ را انتخاب می کنیم و جاده را در مسیری کوهستانی ادامه می دهیم ) به پای کوهی که غار در بالای آن قرار گرفته است می رسیم و با تقریبا نیم ساعت کوه پیمایی می توان به دهانه ی غار که 148 متر بالاتر از نقطه ی شروع کوه پیمایی است رسید. البته پیدا کردن دهانه ی غار بدونه بلد و یا GPS دشوار است.

   غار نباتی یزد،غار نباتی  قندیل های نبات مانند غار نباتی، آن را به غاری زیبا در استان یزد تبدیل کرده است

  غار نباتی یزد،غار نباتی

غار نباتی، جزو غارهای فعال شناخته می ‌شود که در آن غارزایی و رسوب‌ گذاری در حال تداوم است

   غار نباتی یزد،غار نباتی

 

منبع:makanbin.com

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.