حقایقی جالب درباره ایتالیا
ایتالیا سرزمین تاریخ و شعر و هنر است. هیچ کسی نیست که در سفر به ایتالیا مجذوب زیباییها و معماری باشکوه آن نشود. در این مقاله با حقایقی جالب دربارهی این کشور دیدنی و بینظیر آشنا میشویم؛ نکاتی دربارهی فرهنگ، غذا، معماری و هنر ایتالیا. با ما همراه باشید.
ایتالیا کشور زیبا و بینظیری است. زبان و فرهنگ منحصر به فرد و تاریخی غنی دارد. آثار معماری به جا مانده از گذشته، نشانهی خوبی از قدمت و شکوه این سرزمین زیبا است.
در ادامه با حقایقی جالب دربارهی این کشور دیدنی آشنا میشویم که شما را شگفتزده خواهد کرد.
با فهمیدن این حقایق، قطعا به مطالعهی بیشتر دربارهی فرهنگ و تاریخ ایتالیا علاقهمند میشوید و برای سفری بهیادماندنی به این کشور دیدنی، برنامهریزی خواهید کرد.
نام ایتالیا به معنای سرزمین گاوها است که تاریخچهی جالبی دارد. قبایل جنوبی ایتالیا، گاو نر را نماد خود میدانستند. نام ایتالیا نیز از همین جا نشات گرفته است.
کشور ایتالیا بیشترین آمار شاهکارهای معماری را در جهان در اختیار دارد. آثار باشکوهی که چشم هر بیننده را خیره میکند و گردشگران زیادی را به ایتالیا میکشاند.
همهی شما حتما پینوکیو را به یاد دارید. عروسکی چوبی که هر وقت دروغ میگفت بینیاش بلندتر میشد. نویسندهی این داستان، کارلو کلودی، ایتالیایی است.
دو کشور مستقل، درون مرزهای ایتالیا وجود دارد. یکی واتیکان و دیگری جمهوری سن مارینو. برای آشنایی با کشور کوچک سن مارینو به این مقاله مراجعه کنید:
حقایقی جالب دربارهی فرهنگ و تاریخ ایتالیا
تاریخ ایتالیا جنبشهای فرهنگی، مذهبی و اجتماعی مختلفی را به چشم دیده است؛ جنبشهایی نظیر رنسانس، باروک و...
در ادامه با حقایقی دربارهی فرهنگ و تاریخ ایتالیا و چهرههای سرشناس آن آشنا میشویم.
سکونت بشر در شبهجزیرهی ایتالیا به دوران پارینهسنگی یعنی ۲ میلیون سال پیش باز میگردد. حفاریهای باستانشناسی در این منطقه، این حقیقت را اثبات میکند.
مستعمرههای یونانی در سواحل سیسیلی و جنوب ایتالیا، در قرنهای هفتم و هشتم قبل از میلاد ایجاد شدهاند.
ایالتهای مستقل ایتالیا بین سالهای ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ میلادی شکل گرفتهاند. ناپلئون بناپارت در سال ۱۸۰۴ بر ایتالیا تسلط یافت و خود را پادشاه آن نامید.
امپراتوری ایتالیا در سال ۱۸۶۱ به رهبری جوزپه گاریبالدی تاسیس شد. در همان سال ویکتور امانوئل دوم تاج پادشاهی ایتالیا را بر سر گذاشت.
در سال ۱۹۱۵ ایتالیا در جنگ جهانی اول شرکت داشت و جزء متفقین بود.
بنیتو موسولینی، رهبر فاشیست ایتالیا در سال ۱۹۲۲ به عنوان چهلمین نخستوزیر این کشور انتخاب شد و در سال ۱۹۲۵ حکومت دیکتاتوری را رواج داد.
در سال ۱۹۳۶، موسولینی و آدولف هیتلر، پیمان اتحاد امضاء کردند و اتحاد بین آلمان و ایتالیا شکل گرفت.
پس از ترور موسولینی و پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵، رژیم سلطنتی در ایتالیا منسوخ شد و در سال ۱۹۴۶ یک دولت جمهوری تشکیل شد.
دورهی رنسانس در قرنهای پانزدهم و شانزدهم میلادی، دورهای طلایی برای دستاوردهای فرهنگی ایتالیا محسوب میشود. در این مدت، ایتالیا هنرمندان و نویسندگان متعددی را به جهان معرفی کرد. افرادی از جمله Petrarca، جووانی بوکاچیو، رافائل، ساندرو بوتیچلی، لئوناردو داوینچی، میکل آنژ، تی شن، برونلسکی و سایر هنرمندان و نویسندگان بزرگ.
آثار مشهور و بزرگی از هنر ایتالیا از جمله آفرینش آدم، فرسکوی معروف میکل آنژ و مونالیزا اثر داوینچی در این دوران طلایی فرهنگ و هنر ایتالیا، خلق شدهاند.
ایتالیا سه بار میزبان مسابقات المپیک بوده است.
ایتالیا جزء کشورهای صاحب نام در صنعت مد است. طراحان برتر مد نظیر آرمانی، گوچی، پرادا و ورساچه از ایتالیا برخاستهاند.
برترین سازندگان خودروهای سوپر اسپرت، ایتالیایی هستند.
ایتالیا یکی از اعضای اصلی اتحادیهی اروپا است.
از بالا، نقشهی ایتالیا شبیه یک چکمه به نظر میرسد.
موزهی بینالمللی عروسک در سیسیل، نزدیک به ۶۰۰۰ عروسک را به نمایش گذاشته است.
اپرا، هنری است که از ایتالیا آغاز شده است.
بر طبق افسانههای موجود، رموس و رمولوس، دو برادر بنیانگذار شهر رم، توسط یک ماده گرگ در داخل غار پرورش یافتهاند. گرگ کاپیتول، تندیسی از این ماده گرگ در حال شیر دادن به این دو برادر دوقلو است. این تندیس اکنون در موزهی کاپیتول شهر رم نگهداری میشود.
ایتالیا در میان تمام کشورهای اروپایی، کمترین میزان زاد و ولد را دارد. این نکته با وجود بزرگ بودن خانوادههای ایتالیایی، عجیب است.
سن امید به زندگی در ایتالیا از بسیاری از کشورهای دیگر بالاتر است.
حقایقی جالب دربارهی غذاهای ایتالیایی
وقتی صحبت از آشپزی ایتالیایی میشود، اولین چیزی که به ذهنمان میرسد، تصاویر اشتها برانگیز پیتزاهای پر از پنیر و انواع و اقسام پاستاهای طعمدار است. در ادامه با نکاتی جالب دربارهی آشپزی ایتالیایی آشنا میشویم.
یک فنجان اسپاگتی پخته، ۲۰۰ کالری و ۴۰ گرم کربوهیدرات دارد و میزان کلسترول آن صفر است.
پاستا در سراسر جهان در ۶۰۰ شکل متفاوت تولید میشود.
ایتالیاییها ترجیح میدهند که غذای تازه بخورند. اکثر آنها اصلا از غذاهای نیمهآماده که در مایکروویو گرم میشوند، استفاده نمیکنند.
غذای ایتالیاییها معمولا مفصل است. به ندرت خواهید دید که یک ایتالیایی برای وعدهی ناهار ساندویچ بخورد. به علاوه، ایتالیاییها دوست دارند غذا را با صبر و حوصله بخورند و از طعم آن لذت ببرند.
در شمال ایتالیا اکثر غذاها با گوشت و محصولات دریایی تهیه میشوند، در حالی که در جنوب ایتالیا گوجهفرنگی یکی از مواد تشکیلدهندهی اصلی اکثر غذاها است.
آشپزی با روغن زیتون در ایتالیا بسیار رواج دارد. همهی ما از فواید روغن زیتون آگاه هستیم. شاید یکی از دلایل شادابی و سرزندگی ایتالیاییها استفاده از روغن زیتون باشد.
هر ایتالیایی در سال تقریبا ۲۸ کیلو پاستا مصرف میکند.
ریشهی اصلی پیتزا به ناپل ایتالیا باز میگردد.
صحبت دربارهی این کشور زیبا تمامی ندارد؛ کشوری بینظیر با فرهنگی غنی و باشکوه و چشماندازهایی نفسگیر و خیرهکننده.
ایتالیا مقصد شمارهی یک بسیاری از گردشگران است؛ کسانی که به دنبال فرصتی میگردند تا کمی از زندگی روزمره فاصله گرفته و زمانی را به دیدن دنیای اطراف بگذرانند.