// ۲۳ تیر ۹۶ ، ۱۰:۱۸
رژیم غذایی مورد تاکید متخصصان برای مقابله با آنفلوآنزا

این روزها شیوع آنفلوانزا در برخی از استان‌های کشور سبب فوت چند تن از هموطنان‌مان شده و عده‌ای دیگر را خانه‌نشین و بیمار کرده است. البته در کرمان مدارس را هم به تعطیلی کشاند. متخصصان تغذیه معتقد هستند که یکی از اساسی‌ترین راه‌های مقابله با بیماری آنفلوانزا آن است که مردم با تغذیه مناسب، سیستم ایمنی خود را تقویت و بدین ترتیب از خود در مقابل این بیماری محافظت بیشتری کنند.

 تقویت سیستم ایمنی بدن می‌تواند انسان را در برابر تمام عوامل بیماری‌زا محافظت و به مقابله با ویروس‌ها و آلاینده‌های محیطی کمک کند.

برای تقویت سیستم ایمنی خود، مواد غذایی حاوی ویتامین ث مصرف کنند چرا که نقش این ویتامین در تقویت سیستم دفاعی بدن مؤثر شناخته شده است. مصرف مواد خوراکی حاوی ویتامین ث، تولید آنتی‌بادی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

 

ویتامین ث برای ایجاد مقاومت در برابر عفونت، افزایش جذب کلسیم، منگنز و آهن در بدن حیاتی است. این ویتامین در سبزیجات و میوه‌هایی مانند جعفری، بروکلی، فلفل سبز، توت فرنگی، پرتقال، طالبی، کیوی، آب لیمو، گل کلم، کلم پیچ وجود دارد.

 

این روزها مردم بیشتر انواع مرکبات شامل پرتقال، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت را مصرف می‌کنند. البته خرمالو هم که میوه فصل است فراموش نشود. مردم این روزها لبنیات، بیشتر مصرف کنند به خصوص ماست و شیر البته ترجیحا شیر کم چرب. مصرف ماهی در چنین شرایطی می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

 

مخلوط عدس با سیب زمینی نیز بسیار مفید است. مادران برای فرزندان خود این روزها عدسی بپزند. نخود، لوبیا و سویا هم در سفره غذای ایرانی‌ها این روزها بیشتر از قبل دیده شود. مردم آش و سوپ و به طور کلی غذاهای آبکی بیشتر مصرف کنند.

 

نوشیدن آب و مایعات به‌ میزان کافی می‌تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند چرا که آب و مایعات می‌توانند مواد سمی را از بدن دفع و خارج کنند و به تقویت عملکرد سلول‌ها کمک کنند.

 برای اینکه سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید شب‌ها به موقع و زودتر بخوابید. خواب مناسب، سبب سازندگی و ترمیم سلول‌های از بین رفته بدن می‌شود و به عمل سم زدایی در بدن کمک می‌کند. هرچه افراد دیرتر بخوابند فعالیت‌های حیات بخش بدن کامل انجام نمی‌شود و بدن مستعد بیماری می‌شود. این روزها بیشتر بر رعایت غذای متناسب، متعادل، متنوع و سرشار از انواع ویتامین‌ها تاکید داشته باشند.

 مردم مصرف انار و کیوی را در این روزها فراموش نکنند چرا که انار، آنتی اکسیدان دارد و کیوی هم سرشار از ویتامین ث است. مردم مرکبات و سبزیجات رنگی مثل انواع فلفل‌های رنگی را بیشتر مصرف کنند.

 افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود، مواد مغذی و خوراکی‌هایی همچون تخم‌مرغ، سویا، خشکبار، غذاهای دریایی و گوشت که حاوی پروتئین هستند مصرف کنند تا خود را در برابر بیماری‌ها محافظت کنند.

 

پیشگیری از آنفلونزا, درمان آنفلوآنزای خوکی

مصرف ویتامین ث باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مفید می باشد

 برای تقویت سیستم ایمنی بدن این آبمیوه ها را بخورید

دستورالعمل های ساده، سریع و خوشمزه ای برای نحوه مصرف آب انواع میوه ها و سبزیجات برای مبارزه با بیماری های زمستانی وجود دارد:

 آب هویج: هویج منبع بزرگ از بتا کاروتن و ویتامین آ است. ویتامین آ نقش اساسی در تنظیم سیستم ایمنی بدن ایفا می کند و به بدن برای مبارزه با عفونت و و حفظ سلول هایTکمک می کند. این سلول ها به گروهی از گلبول‌ های سفید خونی که به عنوان لنفوسیت ‌ها شناخته می‌ شوند متعلق است و نقش اصلی و مرکزی را در ایمنی سلولی ایفا می‌ کند. ویتامین آ به افزایش فعالیت سلول های سفید خون برای دفاع بدن کمک می کند.

 آب پرتقال و گریپ فروت: در کل آب مرکبات مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو منبع بسیار خوبی از ویتامین ث است. ویتامین ث یک آنتی اکسیدان است و به مبارزه با رادیکال های آزاد می رود. ویتامین ث به تولید گلبول های سفید خون و آنتی بادی و در نهایت مقابله با مهاجمان خارجی کمک می کند. کمبود ویتامین ث می تواند منجر به تاخیر در بهبود زخم، ناتوانی در مبارزه با عفونت و اختلال در پاسخ ایمنی شود.

 آب کلم: کلم نه تنها یک سبزی بسیار خوشمزه و همه کاره است، بلکه سرشار از ویتامین های متعدد، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و … محسوب می شود. کلم منبع بزرگ ویتامین آ، ث، منیزیوم، ویتامین ب ۶، مس و آهن است. مصرف کلم همراه با چغندر که منبع خوبی از فولات و ویتامین ها است، ضروری به نظر می رسد.

 آب گوجه فرنگی: منبع بسیار خوبی از ویتامین ث و ویتامین آ است که هر دو برای سلامت سیستم ایمنی بدن مفیدند.

 ترکیب آب توت فرنگی و کیوی: سرشار از ویتامین ث است و به همراه نعناع که منبع خوبی از فولات، ویتامین آ، منیزیم و روی محسوب می شود، برای تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد. گفتنی است منیزیم ناکافی منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن و قرار گیری در معرض عفونت می شود.

 آب کدو تنبل: منبع خوبی از ویتامین آ، ویتامین ب ۶ و ویتامین ای به همراه روی است. روی در تولید سلول های سفید خون و آنتی بادی به منظور مبارزه با عفونت مفید است.

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.