این میوه در برابر تشکیل پلاک، ایجاد گرسنگی و بروز سرطانهای خاص مقابله میکند.
میوه انار و آب آن مواد مغذی زیادی برای بدن فراهم میکند و مزایای زیادی برای سلامتی دارد. برخی از افراد معمولا به خاطر پوستی که در انار وجود دارد زیاد مایل به خوردن آن نیستند زیرا پوست کندن و دانه کردن آن را کاری دشوار میدانند. غشای سفید رنگی که این میوههای خوشمزه را احاطه کرده است طعم تلخ وگزنده ای دارد. همانند توت فرنگی، انار نیز سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است. خواص ضد التهابی و فیبر موجود در آن نیز باعث شده است انار یک میوه شگفت انگیز باشد. علاوه بر این، مطالعات و تحقیقات انجام شده نشان میدهد که خوردن میوه انار یا آب آن میتواند بدن را در برابر بیماریهایی همچون سرطان و آلزایمر محافظت کند. متخصصان بر این باورند که انار یکی از میوههای بومی ایران است و همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم به خاطر آماده سازی سخت آن بیشتر افراد از مصرف آن چشم پوشی میکنند. قدمت انار به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد بر میگردد. این میوه مزایای زیادی برای سلامتی بدن انسان دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
پتاسیم بیشتر:
آنتی اکسیدانهایی که در انار وجود دارد میتواند از عفونتهای مرتبط با کلیه و نیز شرایط سخت و دشوار بیماریهای قلبی-عروقی محافظت کند. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۰ نشان داد که پتاسیم موجود در آب انار میتواند بسیاری از عفونتهای کلیوی را کمتر کند. همچنین مصرف این میوه نرخ مرگ و میر بر اثر این بیماریها را تا حدود زیادی کاهش میدهد.
گرسنگی شما را برطرف میکند:
همانطور که قبلا نیز گفتیم، انار حاوی ویتامین C است. مصرف انار میتواند ۴۰ درصد از نیاز روزانه بدن انسان به ویتامین C را برطرف کند. این در حالیست که مصرف آن فشار خون را پایین تر می اورد. این میوه به خاطر محتوای فیبر غنی، قادر است گرسنگی شما را برطرف کند. اگر دوست ندارید تنها از دانههای انار استفاده کنید میتوانید آن را بر روی جوی دوسر، کینوا یا ماست بریزید و به همراه آن میل کنید. انار یک میوه عالی برای تکمیل غذاهایی همچون مرغ و بوقلمون است.
محافظت از بدن در برابر تشکیل پلاک:
افرادی که به دنبال نوشیدن آب انار هستند، خبر خوبی برایشان داریم. خوردن آب انار میتواند در برابر تشکیل پلاک های دندانی جلوگیری کند. تحقیقات منتشر شده در Ancient Science of Life نشان داده است که خوردن آب انار میتواند تشکیل پلاک را تا ۳۲ درصد کاهش دهد. آنتی اکسیدان موجود در انار که پلی فنول نام دارد فعالیت آنتی باکتریایی دارد.
محافظت از بدن در برابر سرطانها:
مطالعات انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد که ترکیبات یافت شده در آب انار ممکن است حرکت سلولهای سرطان پروستات را متوقف کند. علاوه بر این، ترکیبات موجود در انار میتواند سیگنالهای شیمیایی که این نوع سرطان را ترویج میکند را تضعیف سازد. محققان دریافتهاند که آب انار میتواند سلولهای سرطان سینه را تخریب کند و از رشد آن جلوگیری نماید.
سطح PSA پایدار:
بیماران مبتلا به سرطان پروستات ممکن است به هنگام نوشیدن ۸ اونس از آب انار در هر روز، سطح پایینی از آنتی ژن خاص پروستات(PSA) را تجربه کنند. این مطالعه توسط دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است. موسسه ملی سرطان و موسسه ملی سلامت گزارش کردهاند که PSA پروتئینی است که توسط سلولهای غده پروستات تولید میشود. اگرچه سطح عادی یا غیر عادی برای PSA وجود ندارد اما مطالعات نشان میدهد مردانی که مبتلا به سرطان پروستات هستند سطح PSA چهار را دارند.
خطر ابتلا به آلزایمر کاهش پیدا میکند:
پلی فنول خاصی در انار وجود دارد که punicalagin نام دارد. متخصصان بر این باورند که این ترکیب منبع اصلی خاصیت ضد التهابی انار است. مطالعه انجام شده بر روی حیوانات نشان داده است موشهایی که با انار تغذیه کردهاند سطح پایینی از پلاکهای آمیلوئید را تجربه میکنند. پلاک آمیلوئید نوعی پلاک است که بین سلولهای عصبی مغز تجمع مییابد و مشخصه اصلی آلزایمر است. استفاده از انار باعث بهبود عملکرد این افراد برای فعالیتهای ذهنی خاص میشود.
برخی اطلاعات مهم:
اگر شما جزو افرادی هستید که از خوردن میوه چشم پوشی میکنید و ترجیح میدهید آب آن را بنوشید، در مورد برند مورد نظر هوشیار باشید. برخی از نوشیدنیهایی که از انار به دست می آیند ترکیب خالصی ندارند. تحقیقات نشان میدهد که آب خالص انار میتواند خواص شگفت انگیزی داشته باشد. این مطالعات نشان داده است که آب انار بیشتر ازآب انگور، بلوبری و پرتغال آنتی اکسیدان دارد.