یازده زن قربانی اسید پاشی در هند در آستانه روز زن به عنوان مدل در مراسم نمایش مد در هند حاضر شدند و با اعتماد به نفس و شجاعت بر روی صحنه نمایش راه رفتند. پدیده اسید پاشی به نیمه قرن ۱۸ میلادی باز میگردد؛ زمانی که مردم بریتانیا و برخی دیگر کشورهای اروپای غربی و ایالات متحده آمریکا شروع به استفاده از اسید سولفوریک که در آن زمان ویتریول خوانده میشد، برای انتقام یا آسیبزدن به یکدیگر، کردند.
گرچه تاریخچه تولید اسید به دوران باستان باز میگردد، اما از قرن ۱۸ میلادی مواد اسیدی به صورت گسترده و برای مصارف صنعتی در کارخانهها تولید شدند. اسید پاشی در کشورهای غربی با افزایش دانش عمومی و بهبود وضعیت اقتصادی جوامع کاهش چشمگیری یافت، اما این مساله با آغاز قرن بیستم میلادی در کشورهای در حال توسعه تبدیل به یک معضل اجتماعی بزرگ شد. گرچه به نظر میرسد این معضل به بریتانیا بازگشته است تا جایی که برخی لندن را پایتخت اسیدپاشی جهان میدانند.
کشورهای آسیای و آفریقایی از جمله هند، بنگلادش، نپال، کامبوج، ویتنام، پاکستان، کنیا و آفریقای جنوبی بالاترین میزان اسیدپاشی را در جهان دارند. در ایران نیز مواردی از اسید پاشی در سال های اخیر گزارش شد.
در آستانه روز جهانی زن، ۱۱ قربانی اسید پاشی در هندوستان در کت والکی در فشن شو بمبئی حاضر شدند.
بیشتر قربانیان اسیدپاشی زنان هستند و اغلب از سوی نزدیکان یا فردی که به اصطلاح عاشق آنان است، مورد حمله قرار میگیرند.
زنانی که در فشن شو هندوستان شرکت کردند، از سوی همسر یا اعضای خانواده خود به صورتشان اسید پاشیده شده است، با پوشیدن لباس های رنگارنگ هندی در تانه واقع در حومه بمبئی به روی صحنه رفتند تا روز زن را گرامی بدارند و در مورد معضل اسد پاشی در جامعه اطلاع رسانی کنند.
موارد اسیدپاشی در کشورهای با شاخص توسعه اقتصادی و اجتماعی پایین و شکاف جنسیتی بالاتر، بیشتر است، در کشوهای توسعه یافته نیز اخیرا اسید پاشی با انگیزههایی چون مهاجرستیزی دیده میشود و مثال آن نیز بریتانیا است. نحوه آماده شدن قربانیان اسیدپاشی در هندوستان را برای فشن شو مشاهده کنید.
فشن شو قربانیان اسیدپاشی در هندوستان
در ایران در اتفاقی جالب، آمنه بهرامی، دختر جوانی که قربانی اسیدپاشی شده بود، از قصاص عامل این جنایت صرفه نظر کرد که بازتاب گسترده ای در داخل و خارج از کشور داشت.
دیدگاه ها ۱