گروهی از والدین معتقدند فرزندانشان بیتوجه هستند یا نمیتوانند مسائل را به خاطر بسپارند.در زیر ۹ راهکار برای تقویت حافظه آمده است که میتواند در این زمینه به شما کمک کند
۱- بازی داستانگویی:
انجام این بازی بهخصوص در قالب گروه، بسیار جالب است. این بازی بدین نحو انجام میشود که باید ۲۰ وسیله را روی میز بزرگی قرار دهید و هر کدام از افراد گروه ۳ الی ۴ مورد از وسایلی که روی میز چیده شده است را در قالب یک داستان بگنجاند؛ مثلا داستانی که درباره سیب، کلید، تلفن همراه میتوان ساخت بدین صورت است:
در باغ، سیبهای رسیدهای از درخت روی زمین ریخته بود. ما در باغ قفل بود و من کلید را اشتباه برداشته بودم. نابراین با تلفن همراه به یکی از دوستانم زنگ زدم تا او برای باز کردن در به کمک بیاید. بازی فوق باعث میشود که والدین بتوانند به دو هدف تقویت قدرت خلاقیت و تمرکز کودک و تقویت حافظه دست پیدا کنند.
۲- ایجاد ارتباطهای تصویری:
یکی از راههایی که برای تقویت حافظه تصویری مورد استفاده قرار میگیرد به یاد سپردن نام افراد با توجه بهخصوصیات و ویژگیهای آنهاست؛ مثلاً کسی اسمش رضاست، شما در او خصلتی مانند تلاش در جهت کسب که رضایت اطرافیان بیابید، بدینترتیب بین نام رضا و رضایت ارتباط برقرار کردهاید و نام او را هیچ وقت فراموش نخواهید کرد.
۳- استفاده از تصاویر:
تصاویر، ابزار مناسبی برای بهخاطرسپردن مطالب و اطلاعات مفید هستند؛ بهعنوان مثال میتوانید حتی از تصاویر یک فیلم برای به خاطر سپردن موضوع، اعداد، اطلاعات تاریخی و جغرافیایی و… استفاده کنید. یا برای به خاطر سپردن اعداد (۵، ۵،۱) شما میتوانید آن را در قالب یک تصویر دربیاورید مانند دستکش و یک چوب. با حک این تصویر در ذهنتان، اعداد (۵، ۵،۱) را به یاد میآورید زیرا هر دستکش ۵انگشت دارد و یک چوب هم نماد عدد یک است. لذا سعی کنید آنچه را که باید به خاطر بسپارید در قالب تصویرسازی در ذهنتان حک کنید. ولی ذخیرهسازی اطلاعات باید بهگونهای باشد که شما رجوع به اطلاعات را به راحتی انجام دهید و بتوانید از آنها استفاده کاربردی داشته باشید. با بهکارگیری این روش و تکرار آن به مرور زمان، ذهن شما این آمادگی را پیدا میکند که فعالانه روش تصویری مناسب برای به ذهن سپاری مطالب را بهکار گیرد.
۴- به فرزندتان یادآوری کنید آنچه میآموزد را نکته برداری و یادداشت کند.
۵- ساعت مطالعه او را افزایش دهید.
۶- او را تشویق به حفظ کردن شعر یا متنهای ادبی کنید.
۷- اگر فرزندتان راست دست است از او بخواهید بهعنوان تفریح و سرگرمی برخی کارهایش را با دست چپ انجام دهد.
۸- به او خواندن کتابهای داستانی و پلیسی که ذهن را درگیر حل معما میکند، پیشنهاد دهید.
۹- او را تشویق به یادگیری زبان یا فعالیتهای هنری جدید کنید.