پارک ملی تونکو عبدالرحمان (Tunku Abdul Rahman) از پنج جزیره تشکیل شده که در فاصله سه تا هشت کیلومتری شهر کوتا کینابالو (Kota Kinabalu) مرکز ایالت صباح در مالزی قرار گرفته اند.
این پارک آبی بیش از 4929 هکتار وسعت داشته و دو سوم آن با دریا ارتباط دارد.
طبق شواهد تاریخی و زمین شناسی، تا پیش از عصر یخبندان، این منطقه پر از سنگ های رسوبی بوده است.
یک میلیون سال پیش، با ذوب شدن یخ های طبیعی و تغییرات به وجود آمده در سطح آب دریا، بخش هایی از این سرزمین توسط دریا جدا شد و به دنبال آن جزایر پنجگانه گایا (Gaya)، ساپی (Sapi)، مانوکان (Manukan)، ماموتیک (Mamutik) و سولوگ (Sulug) به وجود آمد.
بد نیست بدانید تونکو عبدالرحمان نام اولین نخست وزیر مالزی پس از به استقلال رسیدن این کشور است.
سه جزیره سولوگ – مانوکان – ماموتیک به دلیل موقیعیت و شکل جغرافیایی خود که از بالا به شکل Happy Face میماند به نام happy Island معروف گردیده اند.
جزیره مانوکان (Manukan) دومین جزیره بزرگ پارک آبی تونکو عبدالرحمان به شمار می رود.
این جزیره در شرق ایالت صباح و در نزدیکی ساحل شهر کوتا کینابالو (Kota Kinabalu) پایتخت این ایالت قرار گرفته است.
با قایق به راحتی می توان به این جزیره رفت و آمد کرد. در این جزیره زیبا کارهای زیادی می توان انجام داد؛ از قبیل پاراسیلینگ (Parasailing)، غواصی در عمق کم که اصطلاحاً اسنورکلینگ (snorkeling) نامیده می شود، کوه پیمایی، غواصی اسکوبا و یا عکاسیو
علاقه مندان به حرفه عکاسی، جزیره مانوکان را بهشت روی زمین می دانند! توضیح آن که پاراسیلینگ نوعی ورزش آبی است که در آن ورزشکار توسط چتری که با یک طناب به یک قایق موتوری متصل است به آسمان فرستاده می شود. قایق موتوری چتر را به جلو می راند و بدین ترتیب فرد در آسمان به پرواز در میآید.
بهترین نقطه ساحلی جزیره در قسمت شرقی آن قرار دارد. این جزیره همچنین دارای صخره های مرجانی متعددی است که آن را به مکانی فوق العاده برای غواصی و شنا تبدیل کرده است.
جزیره ماموتیک (Mamutik) یکی دیگر از جزایر پارک تونکو عبدالرحمان می باشد که با 61 هزار متر مربع مساحت، کوچکترین جزیره پارک به شمار می رود.
این جزیره یکی از بهترین مکان ها برای غواصی و شناست. علاوه بر این، برخی نقاط ساحلی آن و نیز صخره های مرجانی موجود در ساحلش واقعاً چشم نواز و دیدنی است.
این جزیره دارای یک اسکله، سه مهمان سرا و نیز محلی برای اقامتگاه رنجرها است. صخره های مرجانی واقع در شمال شرقی «ماموتیک» بسیار جالب توجه است.
ساحل این جزیره صخره ای است و شناگران باید مراقب توتیای دریایی باشند. توتیای دریایی که به خارپشت دریایی نیز نامیده می شود، نوعی جانور آبزی کوچک خاردار است که به تعداد زیاد در کنار صخره های مرجانی و تخته سنگ های کنار ساحل یافت می شود.
جزیره سولوگ (Sulug) دوردست ترین جزیره در پارک تونکو عبدالرحمان است و به همین دلیل، شما در این جزیره می توانید از مناظر بکر و بسیار زیبای آن لذت ببرید.
اغلب اوقات هیچ گردشگری در این جزیره یافت نمی شود و ممکن است فقط چند ماهیگیر محلی برای چرت بعد از ظهر به آنجا بیایند. برای لذت بردن از تعطیلات، شما می توانید در این جزیره چادر بزنید و چند روزی خود را به دل طبیعت بسپارید.
در ساحل این جزیره تعداد بی شماری صدف و مرجان وجود دارد و این، یکی از ویژگی های بارز جزیره سولوگ به شمار می رود. جزیره سولوگ از دیگر جزایر پارک دورتر است.
این جزیره زیبا، بکر، دور افتاده و توسعه نیافته که دارای 8.1 هکتار مساحت است، بیشتر محبوب آن دسته از گردشگران خارجی است که به جاهای ساکت و دنج علاقه مند. در قسمت جنوبی جزیره چند تپه دریایی وجود دارد که در نوع خود جالب است.
منبع:lastsecond.ir