پاریس را به خاطر موارد بسیاری از جمله زیبایی، زبان، شهرهای خیرهکننده، ساحلهای بینظیر و البته برج ایفل میشناسند. در این میان آشپزی پاریسی را فراموش نکنید. برای آشنایی با غذاهای محلی پاریس با چفچفک همراه باشید.
برای تجربه یک فرهنگ جدید هیچ راهی بهتر از خوردن غذاهای آن کشور نیست، لااقل این روش برای پاریس صدق میکند. در پاریس چه یک کرواسان ساده میل کنید چه یک غذای محلی، تمام غذاهای پاریسی حس خوبی به شما میدهند.
نان باگتنان باگت تازه یکی از محبوبترین غذاهای فرانسوی است. این نان به خودی خود خوشمزه است و زمانی که با پنیرهای محلی فرانسوی مانند گرویر یا بری خورده میشود طعم بینظیری دارد. قدمت این نان در فرانسه بسیار است اما تا سال ۱۹۲۰ به آن باگت گفته نمیشد.
کلمه باگت به معنای چوب جادویی است. اگر به پاریس سفر کردید حتما به نانوایی Le Grenier a Pain سر بزنید. این نانوایی برنده جایزه مسابقات بهترین باگت شد.
کرم بروله (Crème brûlée)
کرم بروله یا کرم سوخته یکی از دسرهای موردعلاقه فرانسویها است. این دسر از کاستارد غلیظ تهیه میشود و روی آن کارامل سفت میریزند. کاستارد را به طور سنتی با وانیل (یا هر طعم دیگری) طعمدار میکنند.
این دسر را معمولا در رامیکین (کاسههای سفالی یکنفره) سرو میکنند.
استیک فریت (Steak frites)استیک فریت یا استیک و سیبزمینی سرخکرده یک غذای فرانسوی اصیل است که در تمام اروپا محبوبیت دارد. در قدیم از گوشت کفل و امروزه از فیله اسکاچ (گوشت دنده) استفاده میکنند. برای خوردن یک استیک خوشمزه به رستوران Le Relais de l'Entrecote بروید.
موله فریت (Moule frites)با اینکه موله فریت (صدف سیاه و سیبزمینی سرخکرده) یک غذای بلژیکی محسوب میشود اما موله فرینیره (Moules Marinières) که نام دیگری برای همین غذا است یکی از غذاهای فرانسوی پرطرفدار است که یک نوع فستفود به شمار میرود. این غذا دستور پختهای مختلفی دارد.
کروک موسیو (Croque monsieur)کروک موسیو نوعی ساندویچ ژامبون (همبرگر) پختهشده و پنیر است. پنیر آبشده را روی ژامبون ریخته و مقدار بسیار زیادی سس بشامل را روی هر دو میریزند و لای نان قرار میدهند.
اسکارگو (Escaregot)اسکارگو یا حلزون ممکن است برای گردشگران خارجی عجیب به نظر برسد اما در فرانسه به صورت داغ و همراه با حبههای سیر و کره بسیار محبوب است. اگر برای تجربه طعم این غذا به دنبال یک رستوران خوب میگردید L'Escargot Montorgueil گزینه خوبی است.
پروفیترول (Profiterole)پروفیترول یا نان خامهای شیرینیهای گرد و کوچکی پر از بستنی وانیلی هستند که روی آنها را با شکلات میپوشانند.
گراتین دوفینوس (Gratin dauphinois)سیبزمینی نقش مهمی در آشپزی فرانسوی دارد. برای تهیه گراتین دافینوس لایههای نازک سیبزمینی را همراه با شیر یا خامه درون ظرفی آغشته به کره و سیر میپزند. اگر این غذا را به عنوان دسر انتخاب کردید جا برای غذای اصلی بگذارید زیرا این گراتین بسیار سنگین است.
سوفله (soufflé)کلمه فرانسوی سوفله به معنای «دمیدهشدن یا وزیدن» است که منظور از آن پف بسیار سوفله است. این دسر از سفیده زدهشده تخممرغ تهیه میشود که بعد از اینکه آن را از فر درمیآورند ۲ یا ۳ برابر پف میکند. به نوع شیرین آن شکر و آرد اضافه میشود (به عنوان غذا با گوشت، ماهی، صدف یا سبزیجات پخته میشود).
صدف چروک (Oyster)بهترین صدفهای چروک را از سواحل اطراف شهر می آورند. شمال غربی منطقه بریتانی (Brittany) و شهر کوچک Riec sur Belon بهترین مکان برای تجربه طعم این صدفها هستند.
کروسان (Croissant)کروسان مانند باگت یکی دیگر از نانهای قدیمی فرانسه است. برای تهیه کرواسان آرد، خمیر مایه و کره را با هم ترکیب میکنند که استفاده از کره باعث لایهلایه شدن داخل نان میشود. این نان هلالی ترد و خوشمزه را از تمام نانواییهای پاریس میتوانید تهیه کنید.
کروسان در کشورهای مختلف نامهای متفاوتی دارد. برای مثال در اتریش به نام Kipfel و در آلمان به Gipfeli معروف است.
ریت (Rillettes)ریت بسیار شبیه به پاته (غذایی که از قرار دادن گوشت، ماهی، میوه و سبزیجات داخل خمیر و پخت آن در فر تهیه می شود) است. برای تهیه ریت از گوشت غاز، اردک، مرغ، پرندههای شکاری، خرگوش، گاها ماهی یا گوشتهای غیرحلال استفاده میکنند، بدین صورت که گوشت را حسابی نمکسود کرده و در چربی میپزند. ریت را معمولا با نان یا کلوچه میخورند.
کنل (Quenelle)کنل (شبیه به دامپلینگ) ترکیبی از ماهی یا گوشت، آرد سوخاری و تخممرغ است. این ترکیب را به شکل تخممرغ (بیضی شکل) درمیآوردند و میپزند. معمولا کنلها را بدون روغن و با آب خیلی کم میپزند. این غذا سبک و در عین حال مغذی است.
ماکارون (macaron)ماکارون نوعی شیرینی فرانسوی است که از لغت ایتالیایی ماکارونی میآید. مایه اصلی ماکارون مرنگ (ترکیب سفیده تخممرغ و شکر) است که به آن شکر قنادی، ساکارز، پودر بادام یا بادامزمینی و رنگ خوراکی اضافه میکنند. ازبهترین شیرینیفروشیهای پاریس برای چشیدن طعم ماکارون Pierre Herme و Maison Laduree هستند.
استیک تاتار (Steak tartare)استیک تاتار غذایی تهیهشده از گوشت خام گاو است که بدون چربی و دارای کیفیت بالا است. گوشت را چرخ میکنند (یا گاهی کاملا تکهتکه میکنند)، سپس با ادویه و سبزیجات طعمدار کرده و سرو میکنند. یکی از بهترین رستورانهای پیشنهادی رستوران Le Petit Fer a Cheval است.
راتاتویی (Ratatouille)راتاتویی غذایی سنتی است که از سبزیجات تهیه میشود. در این غذا انواع سبزیجات مدیترانهای چون قارچ، بادمجان، و کدو سبز که همه ریشه در شهر نیس دارند استفاده میشود.
پای کیش یا Quicheپای کیش برخلاف اسمش اصلا شیرین نیست. این پای را با مواد مختلفی (چون گوشت یا سبزیجات) پر میکنند اما نوع رایج آن شامل گوشت، تخممرغ، و پنیر است. این غذا را در تمام نقاط فرانسه میتوانید بیابید.
پن او شکولات (Pain au chocolat)پن او شکلات که به معنای نان شکلاتی است از خمیر کرواسان تهیه میشود. این شیرینی را به صورت داغ یا گرم در کنار کرواسان سرو می کنند.
سالاد نیسواز (Salad Nicoise)سالاد نیسواز که ریشه در نیس دارد ترکیبی از کاهو، گوجه، تخممرغ آبپز، تن ماهی، زیتون، لوبیا سبز و ماهی (موتورماهیان) است.
خورشت بیف بورگینیون (Beef bourguignon)این خورشت قدیمی ترکیبی از گوشت گاو، سیر، پیاز و قارچ است.