به گزارش خبرگزاری فارس، چند روز پیش بود که در یک کانال تلگرامی با پیام دعوتی از سوی یک پانسیون مواجه شدم.
پیامی که در آن تلاش شده بود تا با انواع و اقسام تعاریف و معرفی آپشنهای متنوع من را ترغیب کند که سگ و گربه یا هر حیوان خانگی نداشتهام را در مهد اختصاصی حیوانات ثبت نام کنم.
از بالا شروع به خواندن جزئیات پیام کردم: «نگهداری در هفت فضای مجزا طبق اصول جهانی بدون ارتباط چشمی زیر نظر دامپزشک و رفتار شناس و نگهبان در محیطی کاملاً بهداشتی با نظافت روزانه با دتول و جرمی ساید و… در آرامش کامل با استفاده از فومهای صداگیری تخلیه انرژی، روزانه در دو نوبت صبح و عصر هر بار ۲ ساعت بازی با رفتارشناس و استفاده از تردمیل مخصوص سگها، رفع ناهنجاریها، شانهکشی و نظافت روزانه، عکاسی، آرایشگاه…»
موضوع برایم جالبتر شد، کانال را با دقت بیشتری رصد کردم و با تصاویر و فیلمهایی مواجه شدم که هم خنده دار بود و هم جای تأمل داشت.
کلبه هپی ۱۲۰ هزار تومان
کیف حمل ۱۶۵ هزار تومان
برایم جالب شد که بدانم هزینه نگهداری از این حیوانات به صورت پانسیون به چه صورت است.
با شمارهای که مربوط به این مرکز است تماس میگیرم، خانمی گوشی را بر میدارد و بعد از چند دقیقه من را به مدیریت مجموعه وصل میکند.
هزینه پانسیون سگ شبی ۵۰ هزار تومان/برسکشی و اسپری روزانه، ماساژ و ناخنگیری
خودم را صاحب یک سگ پاپیلون یک ساله معرفی میکنم و شرایط نگهداری را میپرسم.
مدیریت مجموعه که ظاهراً مرد جوانی است پس از تشکر از انتخاب من میگوید: هزینه مهد به صورت عادی روزانه ۲۵ هزار تومان است که اگر خدمات برسکشی و اسپری روزانه، ماساژ و ناخنگیری را هم انجام دهیم ۳۵ هزار تومان میشود، تغذیه حیوان هم با خودتان است که باید روزانه در کیف حمل، همراهش باشد.
وی در خصوص هزینه پانسیون هم میگوید: هزینه پانسیون شبی ۵۰ هزار تومان است، ما معمولاً سگهای هم سن را در یک جا قرار میدهیم تا از نظر رفتاری مشکلی برایشان پیش نیاید.
این آقا که خود را رفتارشناس و تربیت کننده سگ معرفی میکند، در ادامه میگوید: من روی رفتار سگها حساس هستم و مراقبم که سگهای با جثه بزرگ کنار کوچکترها قرار نگیرند.
وقتی در خصوص آموزش سگ از او سؤال میکنم، میگوید: تایم طلایی یادگیری در سگها از ۲ ماهگی تا ۶ ماهگی است اما تا دو سالگی قدرت یادگیری خوبی دارند، با توجه به اینکه سگ شما یک ساله است همچنان فرصت یادگیری دارد.
برای یادگیری اولیه و جلوگیری از انحراف رفتاری سگ، یک مربی کارآزموده و حرفهای ۶ جلسه در منزل به سگ شما نکات اولیه را آموزش میدهد که معمولاً برای اینگونه از سگهای فانتزی همین ۶ جلسه یادگیری کفایت میکند.
تلفن را که قطع میکنم کمی فکر میکنم، هنوز خیلی چیزها برایم هضم نشده، واقعاً افراد به ویژه خانوادهها و به طور خاص زوجهای جوان به کجا میرسند که نگهداری از حیوان را به داشتن فرزند ترجیح میدهند؟ آن هم حیواناتی که هزینههای نگهداریشان با یک کودک برابری میکند و گاهی حتی بیشتر هم میشود.
قطعاً یکی از دلایل این امر رفع خلاءهای احساسی است و شاید متمایز کردن خود از دیگر قشرها دلیل دیگر نگهداری از سگ و گربه باشد.
برای روشن شدن علت این موضوع به سراغ یک روانشناس رفتم و در گفتوگو با او، علت گرایش خانوادهها به ویژه جوانان به نگهداری حیوانات را جویا شدم.
فرار از مسئولیت، تفکرات روشنفکری و رفع کمبودهای عاطفی علت عمده نگهداری از حیوانات است
نصرالله منصوری یکی از دلایل گرایش بعضی از خانوادهها به حیوانات خانگی را فرار از مسئولیتپذیری دانست و گفت: معمولا اینگونه افراد در محیط زندگی خانوادگی مسئولیتشناس و مسئولیتپذیر بار نیامدهاند و گرایش آنها به سمت حیوانات خانگی همچون سگ و گربه به جای فرزندآوری نشاندهنده فرار از مسئولیت است، در حالی که این حیوانات در ظاهر مسئولیتی برای صاحبانشان ندارند، اما در واقع چنین نیست.
وی با بیان اینکه این دسته از افراد راه و مسیر خود را گم کردهاند و به دلیل برخی تفکرات و روشنفکری به ادبیات دین و تعقل و تفکر در این زمینه بیتوجه هستند، گفت: بدون شک وجود حیوانات خانگی در محیط خانواده، کانون خانواده را مورد آسیب قرار میدهد.
این روانشناس تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل روانشناسی این موضوع روی آوردن برخی از افراد چه زن و چه مرد به سبک زندگی اروپایی است که از غرب نشأت میگیرد و زمانی که با این افراد صحبت میکنیم روشنفکری، ترحم و دلسوزی و سرگرمی را دلیل این اقدام میدانند.
منصوری تأکید کرد: ادیان الهی و حتی دین مبین اسلام توجه به تمام جانداران را سفارش کردهاند اما این بدان معنا نیست که حیوانات را به داخل محیط زندگی بیاوریم.
وی با اشاره به اینکه مأنوس بودن با حیوانات میتواند آسیبهای زیادی را به همراه داشته باشد، گفت: اخیراً برخی از دانشگاههای غربی اعلام کردهاند که اگر کسی سه سال متوالی با سگ و گربه در تماس باشد، از مدفوع آنها میکروبهایی متصاعد میشود که میتواند دردسرساز باشد.
این روانشناس با بیان اینکه البته خیلی از افراد اینگونه استدلالها را قبول ندارند، گفت: متأسفانه برای نگهداری از حیوانات خانگی هزینههای گزافی صرف میشود که این هزینهها میتواند برای درمان بیماریهای پرهزینه و کمک به افراد ناتوان صرف شود.
این روانشناس با بیان اینکه برخی از افرادی که اقدام به نگهداری حیوانات خانگی میکنند در گذشته کمبودهایی داشتهاند، گفت: در واقع آوردن حیوان راهی برای جبران کمبودهای گذشتهشان است.