بسیاری از خوراکی ها و مواد غذایی وجود دارند که اگرچه تقریبا هر روز از آنها استفاده می کنیم اما به خوبی با مزایای هر یک آشنایی نداریم.
آنچه شاید در ذهن ما وجود داشته این بوده که موز دارای مقادیر قابل توجهی پتاسیم است. همچنین از میوه هایی به شمار می آید که به خوبی در ما احساس سیری را به وجود می آورد و هوس خوردن شیرینی های غیر طبیعی و پرشکر را نیز از ما می گیرد.
اگر علاقمند هستید که بدانید با خوردن چه خوراکی هایی پتاسیم مورد نیاز روزانه خود را به بدن خواهید رسانید می توانید مقاله کدام خوراکی ها پتاسیم بیشتری در مقایسه با موز دارند و مصرف آنها برای بدن لازم است؟ را نیز مطالعه بفرمایید.
اما در ادامه این نوشته به برخی دیگر از مزایای موز پرداخته می شود که احتمالا سبب خواهند شد که آن را در میان وعده های روزانه خود بگنجانید.
با هم این مزایای شگفت انگیز را مرور می کنیم:
جلوگیری از بیماری های مربوط به غددموز با دارا بودن پروتئین خاصی (tumor necrosis factor) می تواند در بروز بیماری های غدد جلوگیری به عمل آورد. میوه های رسیده این نوع پروتئین را بیشتر دارا هستند. توصیه می شود که موزهایی که رنگ پوست آنها تیره تر هستند میل کنید.
مقابله با گرفتگی های عضلانیکمبود مواد معدنی در بدن می تواند به اسپاسم های عضلانی خصوصا قوزک پا منجر شوند. با مصرف خوراکی های که پتاسیم و منیزیم بیشتری دارند می توانید از گرفتگی های عضلانی جلوگیری به عمل آورید. به همین دلیل هم ورزشکاران موز را در رژیم غذایی خود قرار می دهند.
ممانعت از بیماری های کلیویخوراکی های مملو از پتاسیم می توانند از شکل گیری سنگ های کلیوی جلوگیری به عمل آورند. بر اساس مطالعه علمی انجام شده در این زمینه نشان داده شده که مصرف مداوم موز تا ۴۰ درصد از ابتلا به سرطان نیز پیشگیری می کند.
بهبود عملکرد قلببرای افراد مبتلا به فشار خون بالا رژیم های غذایی مملو از پتاسیم توصیه می شود چرا که از بالا رفتن فشار خون که منجر به بیماری های قلبی و عروقی می شود جلوگیری به عمل می آورد.
مصرف روزانه ۱٫۳ گرم پتاسیم می تواند خطر ابتلا به چنین بیماری هایی را تا ۲۶ درصد کاهش دهد. برای بدست آوردن این مقدار پتاسیم بسته به وزن تان توصیه می شود بین ۲ تا ۳ موز در روز میل کنید.
عروق سلامت
یکی از اصلی ترین دلایل گرفتگی های عروق می تواند فشار خون بالا باشد که منجر به تصلب شریان یا همان atherosclerosis می شود. موز حاوی «فیتواسترول» است که کمک می کند سطح کسترول خون کاهش پیدا کند و سبب سلامت عروق بدن شود.
معده سالم
برای افرادی که به زخم های معده مبتلا هستند توصیه می شود که موز مصرف کنند. موز با دارا بودن نوعی آنزیم خاص می تواند ترشح مخاط دیواره های معده و شکم را در کنترل بهتری داشته باشد.
منبع خوب انرژی
دارا بودن مقادیر قابل توجه از ویتامین و مواد معدنی سبب می شود که موز منبع بسیار خوبی برای دریافت انرژی به شمار آید.
کربوهیدرات های ساده به سرعت هضم می شوند. به همین دلیل هم بلافاصله بعد از میل کردن موز می توانید انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزمره را دریافت کنید.
بهبود خلق و خو
موز محتوی «دوپامین» نیز است که هورمون شادی به شمار می آید که به همراه مقادیری از «ویتامین ب» می تواند سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار دهد.
به همین دلیل هم زمانی که خلق و خوی یا به اصطلاح مود شما پایین آمده می تواند گزینه بسیار خوبی به شمار آید.
کمک به دیابتاین میوه استوایی با دارا بودن نوع خاصی از نشاسته در خود می تواند برای تنظیم قند خون در دیابت نوع دوم گزینه مناسبی باشد. باید توجه داشت که در این مورد خاص موزهایی که سبز رنگ هستند می توانند کارآیی بیشتری داشته باشند.
یک عدد موز سبزرنگ در اندازه متوسط دارای ۱۲٫۵ گرم نشاسته است که در مقایسه با نوع رسیده آن که اتنها ۵ گرم نشاسته دارد گزینه بهتری برای تنطیم قند خون به شمار می آید.
برای لاغر شدن
نشاسته موجود در موز سبب می شود که چربی در بدن تجمع پیدا نکند و سبب سوخت و ساز سریع تر آن در بدن و تولید انرژی شود.
زمانی که برای لاغری اقدام می کنید گنجاندن آن در رژیم غذایی سبب می شود خصوصا اگر ورزش هم می کنید روند لاغری محسوس تر باشد.
نشاسته فوق الذکر به اندازه ۱۰ گرم در روز توصیه می شود که می توانید با مصرف موز و سایر خوراکی ها آن را به بدن برسانید.