خاکشیر
دانه های خاکشیر وقتی در مجاورت آب قرار می گیرند می توانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند. در نتیجه این دانه ها آب زیادی را در بدن نگه داشته و وقتی بدن به تعریق افتاده و با کمبود آب مواجه می شود از ذخیره ی آب آن ها استفاده می کند بنابراین مصرف این شربت را در روزهای گرم سال و در ساعات اوج گرما که مجبور به خروج از منزل هستید یا اگر به گرما حساسیت دارید توصیه می کنیم.
البته ناگفته نماند که این شربت های وطنی بسیار چاق کننده هستند. از این رو مصرف بدون شکر آن ها را به افراد چاق و دیابتی توصیه می کنیم.
از آن جا که این روزها شربت های سنتی توسط برخی دستفروشان در گوشه و کنار خیابان ها در شرایط کاملا غیر بهداشتی با یخ ها و آب آلوده تهیه و عرضه می شوند بنابراین بهتر است این شربت ها را به صورت خانگی تهیه و برای خارج از منزل همراه ببرید.