معمولاً کمبود آهن بیشتر به دلیل عدم دریافت آن از طریق مصرف مواد غذایی مناسب ناشی میشود. بیشتر خانمها در معرض کمبود آهن قرار میگیرند به خاطر اینکه هرماه به دلیل عادت ماهانه آهن از دست میدهند که باید به فکر جبران آن باشند. نوجوانان، خانمهایی که خونریزی زیاد دارند، خانمهای باردار، زنان شیرده یا خانمهای در آستانهی یائسگی بیشتر در معرض کمبود آهن قرار میگیرند. آهن نقش اساسی در ساخت هموگلوبینهای خون دارد و زمانی که خون از طریق خونریزی هدر میرود احتمال کم خونی نیز بیشتر میشود.
* خوردن خرما (بهتنهایی یا با شیر) باعث ایجاد خواب راحت میشود.
* خرما قوای بینایی و شنوایی را تقویت میکند. * دارای خاصیت ضد میکروب و قارچ بوده و قوای بدن را در برابر امراض افزایش میدهد. * باعث افزایش شیر مادران و همچنین آرامش در دوران بارداری میشود. * هضمکننده غذا و مقوی معده است. * موجب رفع عطش، ضد اسهال و پاککننده اخلاط سینه است.غیر از موارد بالا، دهها اثر تجربی دیگر در فرهنگهای مختلف از خرما گزارش شده است.
* میزان مصرف
مقدار مصرف خرما در شرایط مختلف برحسب عدد گزارش نشده است و در حد مصرف خوراکی که در جهان مرسوم است، میتوان مصرف نمود.کمبود فولات میتواند باعث مشکلاتی چون کم خونی مگالوبلاستیک شود. همچنین، کمبود این ماده عامل بروز بیماریهای قلبی- عروقی است. با توجه به اینکه پسته حاوی فولات و آهن میباشد، به بهبود کم خونی کمک میکند
* عوارض جانبی
با توجه به اینکه خرما حاوی مقدار زیادی قند میباشد، نباید در مصرف آن افراط نمود. افراد دیابتی نیز با اینکه از خوردن آن محروم نیستند، ولی باید برحسب وضعیت خود مصرف نمایند.* مهمترین اثرات گزارششده
ضد کم خونی، ضد سرطانهای روده بزرگ، کبد، دهان، طحال، معده، گلو، رحم و واژن، ضد قارچ کاندیدا، ضد یبوست، ضد سرفه، ضد اسهال، ضد تب، درمان آنفلوانزا، رفع سردرد، ضد میکروب، بهبود هموروئید، محافظ کبد، ضدالتهاب، افزایشدهنده قوای جنسی، ادرارآور، خلطآور، بهبود درد معده، رفع تشنگی، رفع تهوع و استفراغ و دارای خاصیت استروژنی.اثرات قلبی- عروقی (کاهش چربی، کلسترول و لیپوپروتئینها)
پژوهشهای زیادی نشان داده است که مصرف پسته میتواند مشکلات قلبی – عروقی را کاهش دهد. در مطالعات جدید، دلیل این امر را وجود اسیدهای چرب غیراشباع به مقدار زیاد و مقدار بسیار کم اسیدهای چرب اشباع در روغن پسته میدانند. پژوهشگران اعلام نمودهاند که پسته به علت داشتن روغنی که حاوی مقدار زیاد اسیدهای چرب غیراشباع و کمی اسیدهای چرب اشباع میباشد، در کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی موثر است. آنها معتقدند که مصرف روزانه حدود ۴۳ گرم مغز پسته چنین تأثیری خواهد داشت. یکی دیگر از دلایل تأثیر پسته در کاهش امراض قلبی – عروقی، فیبرهای موجود در آن است. مغز پسته حاوی فیبرهای نامحلول (سلولزها، همی سلولزها و لیگنان) به میزان ۹۷ درصد و فیبرهای محلول به میزان ۳ درصد میباشد که فیبرهای نامحلول آن دارای این خاصیت (حفاظت قلب) هستند.طریقه و میزان مصرف
پودر میوه: میتوان تا روزی ۶ گرم (یک قاشق غذاخوری) میوه خرد یا پودرشده را با آب میل کرد.تنتور: ۴ میلیلیتر (یک قاشق سوپخوری) تا چهار نوبت در روز میل شود.
موارد استفاده عمومی زیره
مهمترین استفاده زیره در تهیه انواع ادویهها، بخصوص در شرق دنیاست. همچنین جهت معطر کردن انواع نان، بخصوص نان جو از آن استفاده میشود. از زیره سیاه در انواع غذاهای اروپایی و پودر کاری نیز استفاده میگردد. استفادههای متنوع دیگر زیره در انواع پنیرها، کیکها و بهصورت چای کیسهای بهعنوان ضد نفخ میباشد. از رایحه زیره در تهیه صابونها، لوسیونها و صنایع عطرسازی استفاده میشود. از زیره بهعنوان اشتهاآور، هضمکننده غذا و دفع کرمهای دستگاه گوارش به همراه غذای روزانه استفاده میگردد.