برای افراد مبتلا به بیماری دیابت ، انتخاب غذا اهمیت زیادی دارد. برای این که بتوانید بهترین و بدترین موادغذایی برای بیماران دیابتی را از هم تشخیص دهید، از فهرست زیر استفاده کنید.
غذاهایی که در این فهرست بدترین انتخاب ها آمده است را می توان هر از گاهی مصرف کرد اما نه همیشه.به یاد داشته باشید اگر غذاهای مناسب را انتخاب کنید، کنترل بیماری دیابت راحت تر خواهد بود.
کربوهیدرات ها بهترین انتخاب – آردهای سبوس دار مانند آرد گندم
– غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای
– نان های سبوس دار
– سیب زمینی کباب شده
– ذرت، پف فیل یا محصولات تهیه شده از ذرت
– غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای
– نان های سبوس دار
– سیب زمینی کباب شده
– ذرت، پف فیل یا محصولات تهیه شده از ذرت
بدترین انتخاب – آرد سفید
– غلات تصفیه شده، مانند برنج سفید
– نان سفید
– سیب زمینی سرخ شده
– غلات تصفیه شده، مانند برنج سفید
– نان سفید
– سیب زمینی سرخ شده
سبزیجات بهترین انتخاب: – سبزیجات تازه، خام یا کمی بخار پز شده، کباب یا گریل شده.
– سبزیجات یخ زده، کمی بخارپز شده.
– سبزیجات کنسروی کم نمک
– کاهو، سبزیجات سبز، اسفناج
– سبزیجات یخ زده، کمی بخارپز شده.
– سبزیجات کنسروی کم نمک
– کاهو، سبزیجات سبز، اسفناج
بدترین انتخاب: – کنسرو شور سبزیجات
– سبزیجات پخته شده با کره، پنیر یا سس فراوان
– ترشی ها
– ترشی کلم برگ (همانند ترشی، تنها در صورت داشتن فشار خون بالا باید محدود شود).
– سبزیجات پخته شده با کره، پنیر یا سس فراوان
– ترشی ها
– ترشی کلم برگ (همانند ترشی، تنها در صورت داشتن فشار خون بالا باید محدود شود).
میوه: میوه ها حاوی کربوهیدرات، ویتامین ها، فیبر و ماده مغذی است. میوه ها به طور طبیعی کم چربی و کم سدیم است. اغلب میوه ها نسبت به سبزیجات کربوهیدرات بیشتری دارد.
بهترین انتخاب: – میوه ساده یا کنسروی
– مربای کم قند یا بدون قند
– آب میوه، ۱۰۰درصد طبیعی
– مربای کم قند یا بدون قند
– آب میوه، ۱۰۰درصد طبیعی
بدترین انتخاب: – کنسرو میوه با شیره غلیظ
– لواشک های میوه
– مرباهای معمولی
– آب میوه های آماده
– لواشک های میوه
– مرباهای معمولی
– آب میوه های آماده
پروتئین ها بهترین انتخاب : – گوشت خورشتی یا کباب شده
– قسمت های کم چرب گوشت
– پنیرهای کم چرب
– مرغ یا بوقلمون بدون پوست
– ماهی بخار پز شده یا کبابی
– لوبیا، تخم مرغ و مغز میوه
– قسمت های کم چرب گوشت
– پنیرهای کم چرب
– مرغ یا بوقلمون بدون پوست
– ماهی بخار پز شده یا کبابی
– لوبیا، تخم مرغ و مغز میوه
بدترین انتخاب: – گوشت سرخ شده
– گوشت های چرب
– پنیر معمولی
– مرغ با پوست
– ماهی سرخ شده
– خوراک لوبیای چرب
– گوشت های چرب
– پنیر معمولی
– مرغ با پوست
– ماهی سرخ شده
– خوراک لوبیای چرب
لبنیات: بهترین انتخاب: – شیر کم چرب
– ماست کم چرب
– پنیر کم چرب، خامه کم چرب
– ماست کم چرب
– پنیر کم چرب، خامه کم چرب
بدترین انتخاب : – شیر پر چرب، ماست، پنیر، خامه و بستنی معمولی
چربی ها، روغن ها و شیرینی جات: انتخاب خوب: اسنک های کباب شده مانند چیپس های کبابی، برنج پف داده البته در پرس های کم.
– روغن های گیاهی، کره های هیدروژنه نشده، مارگارین.
– سس مایونز کم چرب
– سس سالاد کم چرب
– پف فیل بدون چربی
– روغن های گیاهی، کره های هیدروژنه نشده، مارگارین.
– سس مایونز کم چرب
– سس سالاد کم چرب
– پف فیل بدون چربی
بدترین انتخاب: – اسنک های سرخ شده مانند چیپس های سیب زمینی
– کره، روغن نباتی هیدروژنه شده
-سس مایونز معمولی
– پف فیل کره ای
– کره، روغن نباتی هیدروژنه شده
-سس مایونز معمولی
– پف فیل کره ای
نوشیدنی ها: انتخاب خوب: – آب معدنی، آب جو سبک، چای تلخ، قهوه سیاه یا با شیر کم چرب و بدون شکر.
بدترین انتخاب:
– نوشابه، آب جو معمولی، چای شیرین، قهوه با شکر و خامه، نوشیدنی قهوه و شکلات.