// ۲۱ مهر ۹۸ ، ۲۲:۵۶

http://bayanbox.ir/view/2694257289550659368/fear-animals-children23.jpg

روان درمانگر با اشاره به زمان بروز فوبیای حیوانات در کودکان به راهکارهایی برای رفع این مشکل اشاره کرد.


روان درمانگر کودک و نوجوان در خصوص فوبیای حیوانات و راه درمان آن اظهار کرد: ترس از حیوانات معمولا در سن 2 تا سه سالگی شروع می شود، زیرا در این سن درک کودک بالاتر می‌رود و متوجه خطر حیوانات می شود؛ این ترس گاهی بر اثر تجربه ناخوشایندی مانند نیش زدن زنبور  یا ترس والدین از حیوانات به وجود می آید؛ مثلا هنگامی که شما از سوسک می ترسید، باعث می شود این ترس به کودک  هم منتقل شود همچنین علت شایع بودن ترس کودکان از سگ، پارس ناگهانی سگ هاست.


این روان درمانگر درباره روش‌های از بین بردن فوبیای حیوانات در کودکان بیان کرد: درباره این ترس با کودک خود به گفت و گو بپردازید و علت آن را جویا شوید؛  میزان ترس او را مشخص کنید و  بخواهید با دست یا شمردن، این میزان را به شما نشان دهد.


وی ادامه داد: مرحله به مرحله کودک را با حیوانات آشنا کنید به عنوان مثال اگر از سگ می ترسد ابتدا کتاب و عکس هایی که درباره سگ است به وی نشان دهید سپس داستان هایی در این خصوص (اگر نکته منفی ندارد) برایش تعریف کنید.


به فرزندان خود آموزش دهید چگونه با حیوانات دوست باشند
فواید حیوانات را به کودک توضیح دهید و یک ماکت یا اسباب بازی از این حیوان برایش تهیه کند، فیلم ها و کارتون هایی درباره حیوانات و دوستی آن ها با انسان ها به خصوص کودکان برایش نمایش دهید و در مرحله آخر او را با حیوان واقعی آشنا کنید، هیچ گاه با جملاتی مانند «این حیوان کوچک ترسی ندارد و با تو کاری ندارد» کودک خود را مسخره نکنید و هرگز از فرزندتان نخواهید به زور به حیوان نزدیک شود و او را نوازش کند.


والدین الگوی کودک هستند، پس سعی کنید نسبت به حیوانات مهربان باشید و ترس خود را دور نگه دارید، قصه‌های مناسبی درباره حیوانات و فواید و مشخصات آن‌ها برای کودک تعریف کنید و برای فرزندتان توضیح دهید کدام حیوانات اهلی و کدام حیوانات وحشی محسوب می شوند.

 

http://bayanbox.ir/view/8573680286879774783/fear-animals-children22.jpg

 

چگونه به کودکمان آموزش دهیم با حیوانات آشنا شود؟
کودک را به باغ وحش ببرید تا از نزدیک حیوانات را ببیند و آن‌ها را بشناسد؛ اگر حاضر نشد به قفس ها نزدیک شود او را وادار به این کار نکنید، اجازه دهید کودکان دیگر را که به حیوانات غذا می دهند مشاهده کرده و از این طریق  برای نزدیک شدن به قفس حیوانات مشتاق شود؛ با او حرف‌های مثبت بزنید مثلا این سگ چقدر بامزه است و هیچ گاه نگویید «این گربه با تو کاری ندارد چون من در کنارت هستم» این جمله به این معنا است که حتماً خطری از جانب گربه کودک را تهدید می کند.


والدین توجه کنند هنگام مشاهده حیوان اهلی واقعی، ابتدا خودتان به آن حیوان نزدیک شوید و او را نوازش کنید سپس فرزندتان را تشویق کنید به حیوان نزدیک شود، طریقه نوازش و بازی با حیوانات به طرز صحیح را به کودک خود آموزش دهید تا با رفتار نامناسب باعث آزار و حتی عصبانیت حیوان نشود.

 

هرگز ترس خود را به کودکانتان انتقال ندهید. کودکان ترسشان را از شما فرا می گیرند.

ترس کودک را برایش معین کنید. مثلاً به او بگوئید گربه چنگ می زند و خطرناک است ولی اگر به او کاری نداشته باشیم، هیچ آزاری نمی رساند.

اگر تمایل به نگهداری حیوانات در منزل دارید حتماً به این نکات توجه نمائید:
- حیوانی انتخاب کنید که از نظر جثه از کودکتان کوچک تر باشد. حتی می توانید انتخابتان را طوری صورت دهید که هر دو با هم بزرگ شوند.


- در هیچ شرایطی اجازه ندهید که کودک، با حیوان بدرفتاری کند یا به او آزار برساند. این امر علاوه بر اینکه موجب شکل گیری روحیه خشونت و آزارگری در کودک می شود، ممکن است حیوان را مجبور به واکنش کند که یا آسیب زاست و یا باعث افزایش ترس کودک از حیوان می گردد.


- در مورد حیواناتی که امکان دارد گاز بگیرند یا نوک بزنند، اجازه ندهید کودک با دست به او غذا دهد.


- طرز رفتار صحیح و مهربانانه با حیوان را به کودک آموزش دهید.

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.