مردم ترکیه عاشق غذا خوردن هستند. با توجه به اینکه صبحانه مهمترین وعدهی غذایی روز است، مردم ترکیه میدانند چطور این وعده را جذابتر کنند و به آن تنوع ببخشند. در این سرزمین پهناور تفاوتهای منطقهای مثلاً در نوع پنیر، زیتون و حتی نان زیاد دیده میشود. البته شباهتهایی بین سبکغذاییِ تمام منطقهها وجود دارد.
اقلام اصلی میز صبحانه در ترکیه
برای شروع صبحانه، یک چای تازهدم ضروری است. با تمام شهرتی که قهوهی ترک دارد، وقتی پای صبحانه درمیان است ترکها فقط چای میخورند. رایج ترین نوع نان مصرفی در ترکیه نان سفید است. اما با تلاشهایی که در جهت تغذیهی سالمتر انجام شده، انواع مختلفی از نان غلات مانند نان گندم سیاه هم به تازگی طرفدارانی پیدا کرده است.از دیگر مواردی که میتوان روی میز صبحانه ترکها پیدا کرد، پنیر سفید (شبیه پنیر فتا)، پنیر کهنه (کازارپینیری)، زیتون سیاه و سبز است، کره، عسل، مربا، املت یا تخممرغ آبپز، گوجه و خیار هم جای خود را دارد .
دوست دارید روز خود را با یک بشقاب املت سوسیس و تخممرغ شروع کنید؟ یک بشقاب املت سوسیس و تخممرغ میتواند صبحانه اشتها برانگیزی باشد. سوسیس پختهشده با تخممرغ یکی از پرطرفدارترین صبحانهها در میان ترکها است. سوسیس مورد استفاده در این غذا از گوشت چرخ شدهی گاو که با سیر و انواعی از ادویهها مثل فلفل، زیرهسبز و سماق مزهدار شده، تهیه میشود. با اینکه این غذا کمی پرادویه و چرب است، طعم دلپذیری دارد.یک پرس صبحانهی ترکی
تقریبا هرجایی از استانبول که باشید صبحانهی ترکی در دسترس شماست. از کافهها گرفته تا شیرینی فروشیها و حتی رستورانها وعدهی صبحانه را سرو میکنند. صبحانه هم میتواند به صورت یک پرس و هم به صورت سلف سرویس با تنوع غذایی بیشتر سرو شود.
بورک نیز سر میز صبحانهی مردم ترکیه زیاد به چشم میخورد. بورک با استفاده از لایههای نازک خمیری درست میشود که با پنیر، گوشت خرد شده یا سبزیجات پر شده و سپس پیچیده میشوند. این بورکها را یا سرخ میکنند یا در فر میپزند.
به زبان ترکی به صبحانه "کهولتی " گفته میشود. اگر دو قسمت این واژه به این صورت kahve-alti از هم جدا کنیم ترجمهی آن میشود «پیش از قهوه»، به معنای غذایی که قبل از نوشیدن قهوه میخورید. پس، بعد از یک صبحانهی دلپذیر ترکی باید منتظر یک فنجان قهوهی ترک خوش عطر و طعم باشید! نوش جان!
منبع: wittistanbul.com
دیدگاه ها ۲