پژوهش منتشر شده ی اخیر به نظر سنجی از ۱۵۰ هزار نفر از از ۱۴۲ کشور جهان پرداخته تا میزان احساسات مثبت و منفی آن ها را مورد واکاوی قرار دهد. پژوهشگران در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که «احساسات مثبت» مردم در طول مدت ده سال گذشته تقریبا ثابت باقی مانده است، در مقابل…
دنیای امروز ما به عرصه ی رقابت برای دست یابی به «ماده» تبدیل شده است. شادی واقعی متاعی گرانبهاست که دست یافتن به آن کار بسیار دشواری می نماید. آیا تا به حال از خود پرسیده اید که خوشحال ترین مردم جهان در کدام کشورها زندگی می کنند و چرا بیش از سایرین احساس خوشبختی می نمایند؟
پژوهش منتشر شده ی اخیر به نظر سنجی از ۱۵۰ هزار نفر از از ۱۴۲ کشور جهان پرداخته تا میزان احساسات مثبت و منفی آن ها را مورد واکاوی قرار دهد. پژوهشگران در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که «احساسات مثبت» مردم در طول مدت ده سال گذشته تقریبا ثابت باقی مانده است، در مقابل احساسات منفی، نرم نرمک رو به افزایش گذاشته و به بالاترین درجه ی خود در سال ۲۰۱۶ میلادی رسیده است.
پژوهش ها نشان می دهد که پاراگوئه شادترین مردم جهان را دارد. این برای بار دوم است که پاراگوئه به چنین مقامی دست می یابد، در این جامعه ی آماری شرکت کنندگان از کشور یمن کمترین میزان خوشحالی را داشته است.
آمارگیران، این نظر سنجی را از طریق تلفن و یا گفتگوهای رو در رو با افرادی از محدوده ی سنی پانزده به بالا انجام داده اند. آنها می گویند مردم سوریه کمترین میزان خوشحالی را در سال ۲۰۱۵ داشته اند و به دلیل استمرار جنگ داخلی در این کشور، در نظر سنجی جدید نام این کشور در فهرست بررسی شادترین و غمگین ترین مردم دنیا قرار نگرفته است.
پژوهشگران از این افراد درباره ی تجارب مثبت و منفی، تجارب لذت بخش و ناخوشایند آنها که یک روز پیش از نظر سنجی رخ داده سؤالاتی پرسیده اند. نقشه ی زیر نتیجه ی بررسی های آنان بود.
پژوهش ها نشان می دهد که ۷۰ درصد از مردم در سراسر جهان احساس شادی و خوشحالی می کنند. پژوهش ها نشان می دهد که مردم آمریکای لاتین خوشحال ترین و انرژی مثبت ترین مردم دنیا هستند و دلیل این موضوع تمرکز آنها بر نقاط مثبت زندگی است. بر اساس این مطالعه کشورهایی که بیشترین درصد خوشحالی را دارند عبارت هستند از:
پاراگوئه ۸۴
کاستاریکا ۸۳
پاناما ۸۲
فیلیپین ۸۲
ازبکستان ۸۲
اکوادور ۸۱
گوآتمالا ۸۱
مکزیک ۸۱
نروژ ۸۱
شیلی ۸۰
کلمبیا ۸۰
ایالات متحده ی آمریکا با کسب امتیاز ۷۵ درصد در این نمودار در رتبه ی سی و هشتم جهان و در کنار کشورهایی همچون لوگزامبورگ، آلمان، بولیوی، برزیل، اتریش، انگلستان، مالی و آفریقای جنوبی از لحاظ «احساسات مثبت» قرار گرفته است. کشور عراق با کسب ۵۸ امتیاز برای بار پنجم در سالهای اخیر در بالاترین سطح از احساسات منفی قرار گرفت، ۶۸ درصد از شرکت کنندگان از سراسر جهان احساس استرس، ۳۵ درصد احساس فرسودگی و ۳۰ درصد احساس درد داشته اند.
این نمودار نشان می دهد که میزان تجارب و احساسات منفی مردم جهان سال به سال بیشتر می شود
کشور ایران در فهرست این جامعه ی آماری از شاخص ارزیابی میزان احساسات مثبت نمره ی ۵۲ را کسب کرده است.
کشورهای اکوادور، السالوادور و لیبریا هم در این پژوهش به عنوان احساساتی ترین مردم دنیا در سال ۲۰۱۶ شناخته شدند، آنها در یک روز پیش از نظرسنجی آمیخته ای از احساسات و هیجانات مثبت و منفی را داشته اند. سودان جنوبی، لیبریا، جمهوری آفریقای میانه، توگو، سیرالئون، اوگاندا و گابون در رده ی کشورهایی با کمترین میزان خوشحالی و بیشترین احساسات منفی قرار دارند.