یک روانشناس کودک با اشاره به علائم افسردگی در کودکان و میزان شیوع آن در پسران و دختران، تحرک زیاد، پرخوری و پرخاشگری را ناشی از ابتلا این گروه سنی به افسردگی دانست و از والدین خواست تا در شیوه خود برای از شیر گرفتن کودک دقت کنند.
استکی درباره علائم افسردگی در کودکان اظهار داشت: علائم افسردگی در کودکان با بزرگسالان متفاوت است و چنانچه گوشهگیری و انزوا یکی از علائم افسردگی بزرگسالان تلقی میشود، در کودکان با فعالیت زیاد مشاهده شده که گاهی با پیشفعالی نیز اشتباه گرفته میشود.
وی افزود: شیوع اختلالات رفتاری در پسران و دختران متفاوت است و طبق آمار اختلالات رفتاری مانند افسردگی کودکی در پسران بیشتر از دختران است، اما در بزرگسالی عکس این قضیه صادق است و زنان بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا میشوند.
این روانشناس کودک درباره علل این تفاوت ها گفت: در کودکی عوامل ژنتیک نقش مهمی ایفا میکند، اما در بزرگسالی عوامل محیطی در شکلگیری اختلالات روانی مؤثرتر هستند، بنابراین تأثیر محیطی بر زنان در بزرگسالی موجب ابتلا به افسردگی میشود. از طرفی مردان به علت اشتغال، کمتر علائم اختلالات روانی را نشان میدهند.
وی افزود: نوار مغزی در کودکان نشان میدهد که امواج تتا در بیداری در کودکان طبیعی است در حالی که این امواج در بزرگسالی علامت اختلال روانی است. در رفتارها نیز این تفاوتها دیده میشود. مثلاً برخی کودکان و حتی بزرگسالان ممکن است الگوی غذا خوردنشان در دوران افسردگی افزایش پیدا کند که یکی از دلایل آن محرومیت دهانی در دوران شیرخوارگی است.
وی گفت: اگر کودکان در این دوران به شیوه نادرستی از شیرخوردن گرفته شوند، در بزرگسالی برای برگشت به آن دوران که دوران امنیت تلقی میشود، به غذا خوردن که فعالیتی لذتبخش است، پناه میبرند.
این روانشناس کودک اظهار داشت: «هول دادن» و «گاز گرفتن» جزو رفتارهایی است که در کودکان مبتلا به افسردگی دیده میشود. از منظر هیجانی نیز باید گفت تغییر هیجانی، بر شناخت کودک نیز تأثیر میگذارد زیرا مغز به صورت یکپارچه عمل میکند و وقتی یک منطقه از آن دچار مشکل شود به نقاط دیگر نیز تسری پیدا میکند.
منبع:سلامت نیوز