چرا برخی به همسر خود مظنون هستند
اختلال هذیانی، اختلالی روانپزشکی است که در نوع حسادت آن فرد مبتلا همسر خود را به بیوفایی و خیانت متهم و دائم تلفن و رفت و آمدهای او را چک میکند. توصیه میشود با چنین فردی لجبازی نشود تا باور هذیانیاش قویتر نشود.
اختلال هذیانی اختلالی روانپزشکی است که علامت غالب آن هذیان است
یداللهی، روانپزشک ، با بیان اینکه اختلال هذیانی اختلالی روانپزشکی است که علامت غالب آن هذیان است، اظهار داشت: اختلال هذیانی انواع مختلفی دارد که یکی از آنها حسادت است.
به گفته وی در اختلال هذیانی فرد بدون اینکه دلیل قاطعی برای بیتعهدی یا خیانت همسر خود داشته باشد او را خائن میداند.
وی افزود: فرد مبتلا همسر خود را به خیانت و بیوفایی متهم میکند و در برخی موردها مبتلایان به مهار فیزیکی همسر خود و حبس او در خانه میپردازند.
این روانپزشک ادامه داد: مبتلایان به اختلال هذیانی نوع حسادت معمولاً همسر خود را مدام بررسی میکنند و اگر تلفن همراه او در دسترس نباشد یا بدون هماهنگی جایی رفته باشد به شدت نگران میشوند و به این موضوع فکر میکنند که او به آنها خیانت میکند.
وی افزود: برخی مبتلایان با این عنوان که من به تو اعتماد دارم اما جامعه ناامن است همسر خود را از حضور در محافل و فعالیتهای اجتماعی منع میکنند و اجازه نمیدهند از خانه خارج شود. این در حالی است که فرد قبل از ازدواج با شخصی که به اختلال هذیانی مبتلا است زندگی خودش را داشته و جامعه نیز آن قدر خطرناک نیست که فرد برای تردد در محافل عمومی امنیت نداشته باشد.
یداللهی با ذکر مثالهایی که مبین علایم مبتلایان به اختلال هذیانی است اظهار داشت: فردی که به اختلال هذیانی مبتلا است اگر از جلوی خانه خود بگذرد و کاغذی حاوی شماره تلفن ببیند او را به همسر خود نسبت میدهد و چنین میپندارد که او خائن است.
وی افزود: برخی مبتلایان نیز تلفن خانه را قطع میکنند، موبایل را با خود میبرند و همسر خود را مهار فیزیکی میکنند هرچند که اختلال هذیانی از نوع حسادت در زنان نیز شایع است اما مهار فیزیکی بیشتر از سوی مردان صورت میگیرد.
این روانپزشک گفت: مبتلایان به اختلال هذیانی معمولاً معتقد نیستند که مشکلی دارند بنابراین به پزشک مراجعه نمیکنند و اگر ناچار به مراجعه شوند برای پرخاشگری یا اضطراب ناشی از این اختلال است.
وی افزود: همچنین مبتلایان با توضیح و منطق، دست از اعتقاد خود نمیکشند بنابراین درمان دارویی برای آنها لازم است. در کنار درمان دارویی توصیه میشود همسر فرد مبتلا به این اختلال اجازه دهد تا همسرش برای مدتی مشخص و کوتاه رفت و آمد و تماسهای او را به طور منطقی بررسی کند.
وی خاطر نشان کرد: نکته مهم این است که نباید با فرد مبتلا لجبازی کرد زیرا لجبازی وضعیت را بدتر و برای او مستنداتی ایجاد میکند همچنین موجب قویتر شدن باورهای هذیانی میشود.
منبع:سلامت نیوز