// ۱۹ مرداد ۹۶ ، ۱۹:۴۳

اغلب والدین ترجیح می‌دهند فرزندانی تربیت کنند که به راحتی بتوانند با دیگران ارتباط برقرار کرده و دوستی‌های خوب و سالم داشته باشند...


ولی متاسفانه نمی‌دانند از کجا شروع کنند و از چه روش‌هایی پیروی کنند. ما در این‌جا به شما روش‌هایی را معرفی می‌کنیم که با پیروی از آن‌ها بتوانید مهارت‌های اجتماعی را در فرزندانتان تقویت کنید.

نقاط ضعف و قوت فرزندتان را شناسایی کنید.
پیش از شروع هر کاری، رفتار فرزندتان را با دیگران زیرنظر بگیرید و نقاط ضعف و قوت او را ارزیابی کنید و ببینید آیا برای ارتباط برقرار کردن با دیگران تمایل دارد؟ آیا به کمک و همدردی با دوستان خود علاقه‌ای دارد؟ چه تعداد دوست دارد؟

مهارت‌های اجتماعی فرزند

والدین باید به فرزندان خود مهارت‌های اجتماعی را آموزش بدهند

 


علایم هشداردهنده‌ای که می‌توانید در فرزندتان مشاهده کنید، بدین صورت است: تعداد دوستانش کم باشد، نوبت را رعایت نکند، خود را دست کم بگیرد، اسباب‌بازی‌هایش را به دیگران ندهد، در موقع گفت‌وگو با دیگران یا خیلی به آن‌ها نزدیک شود یا خیلی دور بایستد و فاصله مناسب را رعایت نکند، زور بگوید و فقط بخواهد حرف خود را به کرسی بنشاند، با لحنی خشن و تند صحبت کند، مرتب ایراد بگیرد، صحبت دیگران را قطع کند و خود شروع به حرف زدن کند، با دوستان خود کنار نیاید، قدرت برقراری ارتباط چشمی را نداشته باشد و در نهایت پیش از اتمام کامل بازی، آن را ترک کند و سراغ کار دیگری برود.

چگونه دوست‌یابی را به فرزندتان آموزش دهید.
والدین باید به فرزندان خود مهارت‌های اجتماعی را آموزش بدهند و این فرصت را برای آن‌ها فراهم کنند تا خود با سعی و خطا بتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند. بر طبق نظر روان‌شناسان، کودکان از همان سنین کودکی می‌توانند مهارت‌های اجتماعی را از والدین خود فرا بگیرند.

بهتر است والدین ابتدا روی نقاط ضعف کودکشان متمرکز شوند و یکی یکی روی آن‌ها کار کنند. پدر و مادر می‌توانند هر یک به تنهایی روی تک تک این مشکلات با فرزندشان کار کنند و خود الگوی مناسبی برای او باشند و به او توضیح دهند که در زندگی رفتار خوب و مناسب داشتن چقدر اهمیت دارد و سپس از او بخواهند به تدریج رفتار و منش خود را اصلاح کند و هر روز، اشتباهاتش از روز قبل کمتر شود. والدین نیز باید فرصت‌هایی را فراهم کنند تا او بتواند مهارت‌های جدیدی را که آموزش دیده است، تمرین کند. البته بهتر است در ابتدا با کودکانی برخورد کند که آن‌ها را نمی‌شناسد و یا حتی از او کوچک‌تر هستند. به این ترتیب شما می‌توانید تمام عکس‌العمل‌های او را به خوبی ارزیابی کنید و نتیجه کارتان را به وضوح ببینید.

والدین می‌توانند برای تقویت مهارت دوست‌یابی در کودکان خود به آن‌ها آموزش دهند که چگونه سر صحبت را با دیگران باز کنند، اسباب‌بازی‌هایشان را به دوستان خود بدهند و با هم دوستانه بازی کنند. با این عمل آن‌ها به تدریج این توانایی را کسب می‌کنند تا در هر جایی که هستند دوستانی پیدا کنند که هم از لحاظ فکری و هم از لحاظ نوع علایق با آن‌ها نزدیک باشند. والدین باید فرزندان خود را تشویق کنند تا به دوستانشان جملات مثبت و تحسین‌آمیز بگویند. به عنوان مثال اگر کودکتان مشغول بازی است و دوستش نظر خوبی می‌دهد و یا کار خوبی انجام می‌دهد به او بگوید: "آفرین، عجب فکر خوبی." و یا "آفرین، خوب کاری کردی."

 

تقویت مهارت‌های اجتماعی در کودکان

تقویت مهارت‌های اجتماعی در بین کودکان امری لازم و ضروری است

 

او را به داشتن رفتار خوب تشویق کنید.
فرزندتان را تشویق کنید به دیگران احترام بگذارند و از عباراتی مانند "لطفا" و "تشکر می‌کنم" بیشتر استفاده کنند. رفتار خوب و مناسب داشتن باعث می‌شود فرزندتان با دیگران راحت‌تر ارتباط برقرار کند، دوستان بیشتری داشته باشد و حتی در مدرسه و سر کار نیز موفق‌تر ظاهر شود. مدیرانی که از بین تعداد زیادی داوطلب تنها قصد انتخاب چند نفر را داشته باشند، کسانی را برمی‌گزینند که روابط اجتماعی بهتر و مناسب‌تری داشته باشند.

شما خود سعی کنید با احترام گذاشتن، رفتار خوب داشتن و به کار بردن عباراتی مانند "لطفا"، "ممنون" و "معذرت می‌خواهم"، بهترین الگو برای فرزندتان باشید. برای آن‌ها به طور واضح و شفاف توضیح دهید برخورد خوب داشتن و احترام گذاشتن به دیگران چقدر در زندگی آن‌ها اهمیت دارد. سعی کنید هر هفته یک رفتار خوب را به آن‌ها آموزش دهید و به تدریج رفتار نامناسب آن‌ها را تصحیح کنید.

به آن‌ها آموزش دهید چگونه با افراد بی‌ادب برخورد کنند.
همواره در زندگی افرادی وجود دارند که قصد آزار و اذیت دیگران را دارند و دایم به اطرافیان خود زور می‌گویند و قلدری می‌کنند. این حالت در بین کودکان نیز به وضوح مشاهده می‌شود. آمار نشان داده است که کودکان زیادی به همین علت دچار افت تحصیلی می‌شوند و در بعضی موارد حتی باعث ترک تحصیل آن‌ها نیز خواهد شد.

هیچ پدر و مادری قادر نیست تمام مدت دنبال فرزند خود باشد و از او در مقابل این‌گونه زورگویی‌ها محافظت کند،‌ ولی می‌تواند به او آموزش دهد چگونه با این افراد برخورد کند. در این‌جا به شما سه روش مهم را معرفی می‌کنیم تا فرزندتان بهتر بتواند با دوستان زورگوی خود برخورد کند. اولین کاری که فرزندتان می‌تواند انجام دهد این است که در مقابل رفتار بد و نامناسب دوستانش خونسردی خود را حفظ کند و هیچ‌گونه عکس‌العملی از خود نشان ندهد. شخصی که دعوا را شروع کرده و قصد اذیت فرزندتان را دارد، مطمئنا انتظار واکنش از جانب او را دارد. ولی هنگامی که با خونسردی او مواجه می‌شود، شرمنده می‌شود.

دومین کاری که فرزندتان می‌تواند انجام دهد این است که خود را به بی‌اعتنایی بزند، از صحنه دور شود، لبخند بزند، طوری به طرف مقابل نشان دهد که گویی هیچ اتفاقی رخ نداده است و او اصلا ناراحت نیست.

سومین روشی که فرزندتان می‌تواند در مقابل این‌گونه افراد انجام دهد این است که به آن‌ها پاسخی دندان‌شکن بدهد. این بدان معنا نیست که مقابله به مثل کند و خود دچار بدرفتاری شود. بلکه می‌تواند در مواقع مناسب از این جملات استفاده کند: "از پیشنهادت ممنون"، "واقعا"، "منظورت این است که؟" بهترین پاسخی که کودکتان می‌تواند بدهد همین جملات است. بنابراین بهتر است بچه‌ها این جملات را از قبل تمرین کنند تا با اعتماد به نفس و آرامش بیشتری آن‌ها را به کار ببرند و خیلی سریع از محیط دور شوند.

تقویت مهارت‌های اجتماعی در بین کودکان امری لازم و ضروری است. دوستان نقش به سزایی در بالا بردن اعتماد به نفس کودکان دارند. اگر می‌خواهید فرزندتان از لحاظ شخصیتی بهترین باشد، تنها کاری که باید انجام دهید این است که از همان ابتدا طرز برخورد صحیح با دیگران را به او بیاموزید.

منبع:مجله موفقیت

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.