// ۲۴ مهر ۹۶ ، ۰۹:۰۹

روزی نیست که در تلویزیون، رادیو، روزنامه و یا حتی در گپ‌و‌گفت‌های معمولمان سخنی از کم‌آبی به میان نیاید. همه ما به خوبی می‌دانیم که با بحران آب مواجه هستیم. کارشناسان علت اصلی این بحران را رشد سریع جمعیت می‌دانند، اما قصد نداریم در این مورد صحبت کنیم. وقت آن رسیده تا بحران آب را جدی بگیریم! تا به حال شده وقتی که باران می‌بارد همانطور که از پنجره به بیرون نگاه می‌کنید و لذت می‌برید به این فکر کنید که ای کاش می‌توانستید این حجم عظیم از آب شیرین را در جایی ذخیره کنید؟ خوشحال باشید چون شیوه‌ای راحت و ارزان برای این کار وجود دارد. شما هم می‌توانید آب باران را ذخیره کنید و هم با این کار دیگر لازم نیست هزینه‌ای برای آبیاری باغ، مجتمع مسکونی و حیاط خود بپردازید.

 

روشهای ذخیره آب باران

سیستمی که برای جمع آوری آب باران به شما معرفی می‌کنیم عملکردی بسیار ساده دارد و به شما این اجازه را می‌دهد که هر زمان باران ببارد بتوانید به اندازه لازم آن را ذخیره کنید. ایجاد یک جمع کننده باران و سیستم ذخیره، کار ساده‌ای است. سه عنصر اصلی هر سیستم ذخیره آب عبارتند از: حوزه جمع‌آوری، سیستم انتقال و تاسیسات ذخیره.

 

جمع آوری آب باران از پشت بام,نحوه ذخیره آب باران

آشنایی با سیستم هایی برای جمع آوری آب باران

 

جمع آوری آب باران از پشت بام

هر جایی آب باران در داخل زمین فرو نرود و آب روی آن به سمت شیب جریان پیدا کند را حوزه جمع آوری آب می‌نامند، پس خوشحال باشید، چرا که شما بدون صرف هزینه ای صاحب یک حوزه جمع آوری آب هستید! اینکه چقدر از باغچه، حیاط یا محوطه خود را می توانید با آب جمع آوری شده از پشت بام آبیاری کنید به مساحت پشت بام، مساحت کل فضای سبزتان، نوع گیاهانتان و اقلیم منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید بستگی دارد.

 

ذخیره آب باران در بشکه,سیستم ذخیره آب باران

شما بدون صرف هزینه ای صاحب یک حوزه جمع آوری آب هستید

 

ناودانی ها؛ سیستم های انتقال آب

ناودانی‌ها می‌توانند از آلومینیم و پلاستیک ساخته شوند. اینکه جنسشان از چیست اهمیتی ندارد، بلکه نکته مهم، اندازه آن است. ناودانی‌ها باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا آب بام را از خود عبور دهد. نکته‌ای که باید توجه کنید این است که حتما از صافی یا آشغالگیر برای ورودی آب به ناودان در پشت‌بام و دریچه ورودی آب به مخزن ذخیره استفاده کنید. با این کار مانع گرفتگی ناودان‌ها و هم‌چنین ورود حشرات و برگ و... به درون آب می‌شوید. در جاهایی هم که پشه یک مشکل به حساب می‌آید از توری ریز استفاده نمایید. صافی‌های آلومینیمی مشبک حشرات را دور از آب ایستاده در بشکه‌ها نگاه می‌دارد.

 

سیستم های انتقال آب باران,مخزن ذخیره آب

ناودانی‌ها باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا آب بام را از خود عبور دهد

 

مخزن ذخیره آب

برای ذخیره آب باران می‌توانید از بشکه‌های مخصوص این کار استفاده کنید. بشکه‌های ذخیره آب باران را می‌توانید از باغداری‌های ویژه تهیه کنید. بشکه‌ها را زیر ناوادان و تا آنجا که ممکن است نزدیک به خشک‌ترین قسمت حیاط یا محوطه خود قرار دهید. با بالاتر بردن بشکه‌ها، فشار آب بهتری خواهید داشت. مرتفع کردن بشکه‌ها، شیر آب را در موقعیتی بهتر و بالاتر نسبت به زمین قرار می‌دهد. هر چقدر شما آب بیشتر ذخیره کنید، بهتر خواهد بود. اگر چند بشکه تهیه کرده‌اید می‌توانید با لوله‌های کوتاهی آنها را به هم متصل گردانید. ممکن است در طی بارش‌های سنگین، شاهد سرریز‌هایی از بشکه‌ها باشید. می‌توانید بخش سرریز را نزدیک بالای بشکه ایجاد کرده و با اتصال آن به یک لوله، مازاد آب را به داخل باغچه هدایت کنید.

 

تکنیک های جمع آوری آب باران,صرفه جویی در آبیاری گیاهان

برای ذخیره آب باران می‌توانید از بشکه‌های مخصوص این کار استفاده کنید

 

همسایگانتان را برای ذخیره آب تشویق کنید

سیستم ساده ذخیره آب بارانتان را به همسایگانتان نشان داده و با حوصله، تمام قسمت های آن را توضیح دهید و به آنها خاطر نشان کنید که با این کار نه تنها در مصرف آب، بلکه در هزینه‌ها هم صرفه جویی می‌کنید. آنها را به صرفه جویی در مصرف آب تشویق کرده و گامی بزرگ برای حفظ منابع آبی کشور بردارید.

 

نحوه ذخیره آب باران,شیوه ذخیره کردن آب باران

سیستم ساده ذخیره آب بارانتان را به همسایگانتان نشان بدهید و به آن ها آموزش بدهید

 

منبع : chidaneh.com

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.