دستکاری ژن ها، متوسط بالای سن جمعیت کشورها، بالا آمدن سطح دریاها، و … . امروزه جهان از هر زمان دیگری با سرعت بیشتری در حال رشد است. در ۳۰ سال آینده این روند جرکتی چه تاثیری بر جوامع بشری خواهد داشت
دستکاری ژنتیکی انسانها
به نظر عالی می رسد، اینطور نیست؟ اما آن روی قضیه را هم تصور کنید؛ بدین صورت که این داستان تبدیل به یک پروژه متکبرانه فلسفه یوژنیک(فلسفه به نژادی) شود که به طراحی نوزادان می پردازد. به عبارتی دیگر، فقط جنین هایی برای داشتن حق حیات انتخاب می شوند که دارای میزان قابل قبولی از هوش و یا دارای خصوصیات فیزیکی مشخصی باشند.
البته با توجه به اینکه هنوز از این تکنولوژی استفاده چندانی نشده است، نمی توان از آن به عنوان چالش بزرگ بشریت در حال حاضر یاد کرد، ولی با توجه به پیامد های توسعه آن، ما باید برای هر گونه رخدادی آماده باشیم.
تمام این ها دلیل محکمی است بر اینکه مطمئن شویم که آیا اصول اخلاقی در آزمایشگاه ها، دانشگاه ها، و شرکت هایی که در رابطه با دستکاری دی ان ای انسان ها تحقیق می کنند، برقرار هست یا خیر.
رشد فزاینده جمعیت و روند افزایشی میانگین طول عمر
شهر های گمشده
سیر تکاملی شبکه های اجتماعی
دنیایی بدون حریم شخصی برای همه کس. این یکی از مشکلات ناشی از این پدیده است که ما هم اکنون نیز شاهدش هستیم. جدا از میل ما به حفظ حریم شخصی مان و حضور به صورت ناشناس در بعضی مکان ها، شبکه های اجتماعی باعث آزار و اذیت های اینترنتی و زورگیری های مجازی نیز شده اند.
بسیاری از مراکز خیریه و بنیاد های غیر انتفاعی در سراسر جهان، با ترور های اینترنتی در مبارزه هستند، اما همچنان این سوال به قوت خود باقی است که آیا قوانین دولتی و شرکت های شبکه های مجازی (مانند فیس بوک) می توانند این مشکل را حل نمایند یا آیا مشکل روز به روز بدتر و بدتر می شود.
مساله مهم دیگر، مساله روند تولید اخبار و اطلاعات است: اگر این وضعیت ترویج اخبار دروغین باقی بماند، مردم به چه شکل دنیا را می بینند؟ اگر افراد ماه ها، سال ها، و حتی دهه ها از عمر خویش را به شنیدن اخبار غیر قابل اطمینان بگذرانند، نمی توان افق روشنی را برای یک جامعه متمدن به تصویر کشید.
تنش های ژئوپلیتیکی نوین
کره شمالی آزمایشات موشکی متعددی انجام داد. هزاران پناهنده برای فرار از جنگ و آشفتگی از مرزها عبور کردند. هکرها با دخالت در انتخابات دیگر کشورها، باعث تغییر نتایج شدند.
سفری ایمن با خودرو
با وجود رشد سریع شهری نشینی و صحبت از قطارهای فوق سریع و تکنولوژی های فوق العاده ای نظیر هایپرلوپ، خودروها کماکان به حیات خود ادامه می دهند و در واقع در چند دهه آینده تعداد بیشتری از آنها را در خیابان ها و جاده ها خواهیم دید.
استفاده بیش از حد از منابع طبیعی کره زمین
سکنی گزیدن در سیاره ای دیگر
تقویت قدرت ادراک
در حال حاضر تقویت قدرت ادراک به وسیله مواد مخدر امری رایج است (حال می خواهد قهوه باشد یا چیزی قوی تر مانند مدافینیل)، و بیشتر کشورهای توسعه یافته در حال حاضر بر روی تلفن های هوشمندشان به عنوان یک حافظه خارجی متکی هستند – اما بیایید چند دهه آینده را استخراج کنیم.
تصور کنید داروها و موادی که باعث می شوند ما بهتر و سریعتر از آنچه هستنیم، تفکر کنیم و تکنولوژی هایی که به ما کمک می کنند که بالاتر از توانایی یک انسان بتوانیم برای ساعت ها یا روزها تمرکز کنیم – این پیشرفت ها در حال حاضر در حال تکامل در آزمایشات می باشند. سوالی که اینجا پیش می آید این است که: بر سر آنان که از عهده خرید این مواد و یا تکنولوژی ها بر نمی آیند، چه می آید؟
آیا باعث بیشتر شدن شکاف طبقاتی شده و این امکان را برای افراد پولدار فراهم می آورد که روز به روز بر ثروتشان افزوده شود؟ همچنین مسایل قانونی و اخلاقی نیز وجود دارند: نوشیدن قهوه قبل از نشستن در سر جلسه امتحان قابل قبول است اما آیا شما می توانید از یک تکنولوژی پیشرفته یا یک داروی هوشمند در جهت بالا بردن حافظه تان استفاده نمایید؟ این چالش ها در جهت تقویت هوشمند حافظه، از چالش های در حال ظهور در دهه های آتی هستند.
ری کورزویل به عنوان یک محقق آینده نگر، دست به یک سری پیش گویی هایی زده که بعضی از آنها الهام گرایانه، و باقی آنها کاملا هشدار دهنده هستند. یکی از آنها بر این است که روزی هوش مصنوعی به سطحی از توسعه یافتگی می رسد که از هوش انسان بالاتر می رود و خودش می تواند مرتبا در توسعه خویش مفید باشد، به بیانی دیگر کاملا خودکار باشد.
اگر چه این موضوع به صورت جدی مورد توجه عموم مردم نیست ولی عده اندکی بر این باور هستند که هوش مصنوعی فقط به دنبال قدرتمندتر شدن نیست.
در نتیجه، همانند موضوع دستکاری ژن ها، سازمان ها و انجمن هایی که در حوزه تکنولوژی و هوش مصنوعی فعالیت می کنند نیز باید اصول اخلاقی را رعایت کنند، چرا که هوش مصنوعی به مرور در قسمت های مختلف جامعه – از سلامت گرفته تا بازار های مالی- نفوذ می کند.
به عنوان خاتمه این سناریو، باید به این موضوع اذعان داشت که هوش مصنوعی به زودی بر نحوه زندگی و کار کردن ما به شکلی گسترده و عمیق تاثیر خواهد گذاشت. همچنین دور از ذهن نیست اگر در آینده بشنویم که یک هوش مصنوعی از کنترل سازنده اش خارج شده و باعث بروز یک فاجعه شده است – مانند کشتن عده ای از انسانها یا اختلاس های چند میلیون دلاری اینها همه تنها موضوعاتی بودند که ما برای سال ۲۰۵۰ متصور شده ایم.