به خاطر فرزندت از نو شروع کن!
دنبال مقصر نگردید! گاهی اوضاع خوب پیش نمیرود. گاهی با وجود همه تلاشهای شما و همسرتان، چارهای جز دور شدن از هم باقی نمیماند. میخواهید تحمل کنید؟ به خاطر فرزندتان به قول قدیمیها «بسوزید و بسازید»؟ باور کنید گاهی این سوختن و ساختن نهتنها به نفع فرزندتان تمام نمیشود، بلکه زمینه را برای رشد او در فضایی آزاردهنده و پرتنش فراهم میکند.
اگر مدتهاست برای بهبود شرایط فرزندتان تلاش میکنید و از مشاورههای روانشناسی تا جلسات ریشسفیدی فامیلی را تجربه کردهاید و به نتیجه نرسیدهاید، اگر با وجود تمام تلاشهایتان مجبور به جدایی شدهاید، به جای نگاه کردن به گذشته، به آینده خیره شوید. شاید در آغاز، عمل کردن به توصیههای زیر بتواند زمینهساز آینده بهتری برای شما و فرزندتان شود.
هوای خودتان را داشته باشید
حواسپرتی، ذهن آشفته و کمبود تمرکز ممکن است اولین هدیه جنگهای خانگی و درنهایت جدایی برای شما باشد. در این شرایط ممکن است توان برنامهریزی برای سامان دادن زندگیتان را نداشته باشید، در کارتان دچار بحران شوید و نتوانید رابطه آرام و موفقی را با فرزندتان برقرار کنید. برای کم کردن ترکشهای بحرانی که گرفتارش شدهاید، در اولین قدم باید راهی برای جمع کردن حواس و کنترل فکرتان پیدا کنید. بد نیست در یک باشگاه ورزشی ثبتنام کنید، یا از یک روانپزشک برای متعادل کردن وضعیت روانیتان کمک بگیرید. گذشته از سلامت روان، باید در این روزها بیشتر از قبل مراقب سلامت جسمتان باشید. تنشهایی که به روان شما وارد شده، ممکن است زمینهساز ابتلا به مشکلات روانتنی متعددی شود. معدهدرد، سردرد، خستگی مزمن یا بسیاری مشکلات دیگر که این روزها با آنها درگیر هستید، میتوانند حاصل فشارهایی باشند که به روان شما وارد میشوند. ساده از کنار آنها نگذرید.
ذهن فرزندتان را شستوشو ندهید
جدایی شما از همسرتان، به هر دلیلی که باشد، نباید به ایجاد پسزمینه منفی در ذهن فرزندتان درباره یکی از شماها منجر شود. شما و شریک سابق زندگیتان، میلی به بودن در کنار هم ندارید؟ اشکالی ندارد، انتخاب با شماست. اما قرار نیست حق والد بودن را از یکدیگر سلب کنید و فرزندتان را نسبت به یکی از والدین کینهتوز و منفیباف کنید. گذشته از این، هرگز در حضور او با همسر سابقتان درگیر نشوید و هرگز در مقابل فرزندتان به والد دیگرش توهین نکنید.
بگذارید کودک بماند
طلاق موضوعی نیست که بخواهید یا بتوانید آن را از فرزندتان پنهان کنید. برای او در زمان مناسب، و نه دقیقا در هفته جدا شدن از همسرتان، توضیح دهید که مشکلاتی در رابطه شما وجود دارد. به فرزندتان اطمینان دهید که او مسبب هیچ مشکلی نیست، که در جریان زندگی مشترک ممکن است آدمها با اختلافاتی درگیر شوند که بودنشان در کنار یکدیگر را دشوار کند. به او بگویید که با وجود جدا شدن از همسرتان، پدر و مادر او میمانید. اما در عین دادن این اطلاع به فرزندتان، هرگز جزئیات اختلافاتی که با شریک سابق زندگیتان داشتهاید و دارید را با او در میان نگذارید. اجازه ندهید او از دنیای کودکی بیرون بیاید و به واسطهای برای حل بحرانها یا منتقل کردن حرفها تبدیل شود.
کمک بگیرید
جدایی موضوعی نیست که بتوانید از دیگران پنهانش کنید. از زمان شدت گرفتن مشکلات زندگی مشترکتان، حتما موضوع را با مربی مدرسه در میان بگذارید. اگر فرزندتان در مدرسه عملکرد مطلوبی ندارد، موضوع را به سربههوایی یا بیخیال بودنش نسبت ندهید. او هم ممکن است درست مانند شما درگیر اضطراب باشد. اگر رفتارهای فرزندتان را عجیب و غیرمعمول تلقی میکنید، برای مثال او را فعال، سرکش یا حتی منفعلتر از همیشه میبینید یا اینکه در الگوی تغذیه یا خوابش تفاوت فاحشی را مشاهده میکنید، حتما با یک روانشناس کودک صحبت کنید. این تنشهای روانی جدیتر از آن هستند که بخواهید نادیدهشان بگیرید و حل شدنشان را بهمرور زمان واگذار کنید.
از شبکههای حمایتی غافل نشوید
هم شما و هم فرزندتان نیاز به حضور در شبکههای حمایتی دارید تا از اضطراب و فشاری که به روانتان وارد میشود بکاهند. گروههای دوستانه، شبکههای اجتماعی که میتوانید گاهی در حضورشان دغدغههایتان را فراموش کنید، کسانی که وقت ناراحتی یا سختی در کنارتان هستند، یا اعضای خانوادهای که برای مراقبت از فرزندتان و حمایت از او اعلام آمادگی میکنند، گزینههای خوب و کارآمدی برای بهبود شرایطتان هستند. این گزینهها را نادیده نگیرید
منبع: سلامت نیوز