// ۱۶ مرداد ۹۶ ، ۱۷:۵۰
چرا برخی از مردم دنیا لابستر را زنده می پزند!؟

لابستر یکی از موجودات دریایی و از دسته ی سخت پوستان است. لابسـتر که به آن کرکُند یا شاه میگو هم گفته می شود یکی از غذاهای مورد علاقه ی برخی مردم دنیا است. اما آیا می دانستید که معروفترین روش طبخ این موجود دریایی این است که لابسـتر را زنده در آب در حال جوشیدن فرو می برند و می پزند؟

 
 چرا برخی از مردم دنیا «لابستر» را زنده می پزند؟
 
 
شاید باور کردنش سخت باشد اما این یک واقعیت است که زنده فروبردن لابسـتر درون آب جوش درست ترین راه ممکن برای پختن آن است، اما آیا این کار غیر انسانی نیست؟! آیا لابسـتر در هنگام فرو رفتن در آب جوش درد نمی کشد؟!
 

چرا «لابسـتر» ها را زنده می پزند؟

لابسـتر ها به طور طبیعی در گوشت خود باکتری های مضری دارند. به محض این که لابسـتر می میرد، باکتری های مضر به طرز دیوانه واری شروع به تکثیر می کنند و مقادیر زیادی سم درون بدن آنها تولید می شود که در این حالت با پختن در درجه حرارت بالا هم این سم ها از بین نمی روند. به همین دلیل و برای از بین بردن این مسمومیّت غذایی، لابسـتر را زنده در آب جوش می اندازند تا در طول پخت در آب جوش بمیرد.

 
 چرا برخی از مردم دنیا «لابستر» را زنده می پزند؟
 
 
از ‌طرف دیگر علاقه مندان به خوراک لابسـتر می گویند وقتی لابستر زنده پخته می شود گوشت آن خوشمزه تر می شود!
 

آیا لابستر ها درد می کشند؟ توجیه این افراد چیست؟

براساس گفته ی زیست شناسان لابسـترها درد را براساس تعریف ما انسانها از آن احساس نمی کنند. واکنش لابستر به درد با آنچه در مغز انسان در هنگام درد کشیدن رخ می دهد متفاوت است. درد یک احساس ذهنی است.  لابسـترها و انواع مختلف میگوها و خرچنگ ها “مغز واقعی” ندارند و شیوه ی تعامل آنها با درد متفاوت است. به عبارت دیگر لابستر مغز یا واحد پردازشی اجتماع یافته و مرکزی ندارند و تعریف درد برای لابسـتر فرق می کند.

 

اما در مقابل لابسـترها نسبت به آسیب در بافت بدن از نظر فیزیکی و هورمونی واکنش نشان می دهند.  آنها هم می توانند درد را در سطوح مختلفی لمس کنند. دانشمندان می گویند هورمونی که لابسـترها در هنگام زنده پخته شدن در دیگ از خود آزاد می کنند، هورمون “کورتیزول” است، یعنی همان هورمونی که جسم انسان در هنگام درد و استرس و التهاب از خود ترشح می کند. 

 

 
چرا برخی از مردم دنیا «لابستر» را زنده می پزند؟ 
 
 
نشانه ی درد کشیدن لابسـترها لرزیدن و جمع شدن دُم است که واکنشی برای فرار کردن می باشد. پژوهشگران دانشگاه “مین” دریافته اند که قرار دادن لابسترها در آب یخ ۱۵ دقیقه قبل از فروبردن در آب جوش با ایجاد درجه ای از بی حسی لرزش دم لابستر را تا ۲۰ ثانیه کاهش می دهد.
 

در برخی کشورهای دنیا از جمله آلمان پختن لابسـتر به این شکل ممنوع است و باید لابسـتر را قبل از پختن با چاقو ضربه ای بزنند، این ضربه شاید لابسـتر را نکشد، اما لا أقل با بی حس کردن باعث کاهش واکنش عصب های او در مواجهه با آب جوش خواهد شد.

 
چرا برخی از مردم دنیا «لابستر» را زنده می پزند؟ 
  
 یک لابسـتر در حال فرو برده شدن درون آب جوش در حالیکه زنده است 
 
چرا برخی از مردم دنیا «لابستر» را زنده می پزند؟ 
 
تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.