قصر مدفون شیرین و فرهاد
قصر مدفون شیرین و فرهاد
قصر مدفون شیرین و فرهاد :
ایلام و ایوان غرب، سال هاست میزبان بنایی از دوران ساسانیان هستند که نماد فداکاری و آرامش خواهی فرهاد برای شیرین لقب گرفته است. طاق سنگی زیبایی که در شمال غربی استان قرار دارد و از شمال به گیلان غرب کرمانشاه، از جنوب به بخش چوار، از شرق به شیروان چرداول و از غرب به کشور عراق منتهی میشود.
مردم محلی، منطقه قرارگیری طاق شیرین و فرهاد را با همین نام می شناسند؛ یعنی کوشک یا طاق شیرین و فرهاد که طبق روایات شفاهی آنها بنای طاق در موقع گذر شیرین و فرهاد از این منطقه جهت استراحت بنا شده و نقل است که فرهاد در کمتر از یک نیم روز برای آسایش شیرین این بنا را برپا کرد. به همین دلیل اکثر مردم محل بخصوص ریش سفیدان این بنا را با نام طاق شیرین میخوانند.
طاق شیرین و فرهاد از نوع طاقهای سنگی است که اولین بار در سال ۱۳۷۹طی برنامهای پژوهشی و مرمتی از زیر خاک بیرون آمد. اساس این بنا را طاقی سنگی با پلانی مربع شکل تشکیل می دهد که به دلیل وجود یک اتاقک نیمه زیر زمینی در آن، به نام طاق خوانده می شود.
این بنا در پای دامنه شرقی ارتفاعات صخرهای که با سنگ های لاشهای پوشیده شده قرار دارد که به علت قرارگیری در مسیر فرسایش صخرههای متلاشی شده، همیشه ترس از مدفون شدن آن وجود داشته است. منطقه گرمسیری ایوان غرب هم این بنا را در مسیر کوچ عشایری قرار داده که از آن به عنوان منطقه قشلاقی استفاده میکنند.
طاق شیرین و فرهاد
قصر مدفون شیرین و فرهاد