به نظر می رسد استفاده از ربات های قاتل در نبردهای جهانی بیشتر از هر زمان دیگری به واقعیت نزدیک شده است. ژنرال ریچارد بارونز، از مقامات ارشد نظامی سابق بریتانیا و وزارت دفاع این کشور در مصاحبه با روزنامه ی تلگراف گفته است که علی رغم مخالفت های گسترده با ورود ربات ها به رسته های نظامی و نبردهای آینده ی نزدیک، ورود این ربات ها به نبردها اجتناب ناپذیر بوده و مقامات نظامی کشورهای پیشرفته به دلیل هزینه ی کمتر، کارآیی بیشتر و دور ماندن انسان ها از خطر ترجیح خواهند داد از روبات ها استفاده نمایند.
وی در این باره می گوید:” یک ربات پلک نمی زند، داغ نمی شود،سرما را حس نمی کند و فقط از قوانین پیروی می نماید. چرا باید وقتی که می توانید یک ماشین را بفرستید باید یک جوان ۱۹ ساله را با اسلحه ای در دست به داخل خانه ای بفرستید که بفهمد در داخل ان چه خبر است؟ و مثال های بسیار بسیار زیاد دیگری نیز در محیط های دیگر و میدان های نبرد وجود دارد”. هفته ی گذشته بیش از ۱۰۰ کارشناس برجسته حوزه تکنولوژی در نامه ای به سازمان ملل خواستار منع استفاده از سلاح های رباتیک شدند. در میان این صد نفر افراد سرشناسی مانند مصطفی سلیمان، رییس بخش هوش مصنوعی کاربردی گوگل دیپ مایند و ایلان ماسک، موسس کمپانی تولید خودرو تسلا نیز دیده می شود.
در نامه ی آن ها چنین آمده است:” سلاح های خودکار مرگبار، سومین انقلاب در حوزه ی جنگ خواهند بود و وقتی که توسعه یابند باعث خواهند شد که جنگ ها در مقیاس بسیار بزرگتری نسبت به گذشته رخ دهند و با شدتی که برای انسان قابل درک نخواهد بود. این سلاح ها می توانند به سلاح های تروریست ها تبدیل شوند، سلاح هایی که مستبدان و تروریست ها از آن ها بر علیه مردم بیگناه استفاده خواهند کرد و سلاح هایی که هک شده تا در راه های نادرست مورد استفاده قرار گیرند. زمان زیادی بریا عکس العمل نشان دادن به این موضوع نداریم. وقتی که این جعبه ی پاندورا باز شود، دیگر بستن آن بسیار سخت خواهد بود”.
ژنرال بارونز در این باره می گوید:” حتی اگر شما نیز نخواهید در مورد این توانایی ها اقدامی بکنید باید با این واقعیت کنار بیایید که این ماشین ها در نهایت مرگبار بودن خود را نشان خواهند داد و پس از مدتی دیگر انسان نخواهد توانست آن ها را کنترل نماید. بدون شک این موضوع اتفاق خواهد افتاد و از آن جایی که نیروهای نظامی بحث حفظ جان انسان ها را در اولویت قرار می دهند این تکنولوژی به نظر ارزان تر از تجهیزاتی است که در حال حاضر در اختیار دارند و بنابراین تهیه آن ها را حت تر و کم هزینه تر بوده و کارآیی بیشتری خواهند داشت”.