موجوداتی که همزمان با اهرام مصر می زیسته اند
بیشتر ماها درکی اشتباه از تاریخ در ذهن داریم و احتمالا بسیاری از این اشتباهات، نتیجه ی شیوه ی نادرست آموزش تاریخ ـ و بعضا علوم تجربی ـ در مدارس است. معلمان، تاریخ را خطی به ما نمی آموزند، بلکه آن را به تکه های جداگانه تبدیل می کنند.
مثلا رنسانس در اروپا، مهاجرت اروپایی ها به آمریکا و ظهور و سقوط امپراتوری رم. این شیوه ی آموزشی بخش های تاریخی را قابل هضم می کند، اما توانایی تشخیص تطابق زمانی دو بخش مهم از تاریخ را از دانش آموزان می گیرد. در نتیجه شما هرگز نخواهید دانست که دو حادثه ی مهم در یک برهه ی زمانی یا حتی شاید به فاصله ی چند روز اتفاق افتاده اند.
در زیر چند مورد از همزمانی های جالب تاریخی برای شما آورده شده است؛ با ما همراه باشید.
۴۰۰۰ سال قبل
هرم بزرگ جیزه در مصر و در قسمت غربی رود نیل، حدودا ۴۶۰۰ سال قبل و در سال ۲۶۵۰ قبل از میلاد بنا نهاده شده است؛ زمانی که مصر یکی از ثروتمندترین و قدرتمندترین تمدن های جهان بود. آیا دوست دارید بدانید که همزمان با ساخت این هرم چه موجوداتی روی زمین می زیستند؟ ماموت ها. ماموت های خشمگین با دندان های دراز و اندازه ای چون فیل ۴۰۰۰ سال پیش منقرض شدند. این واقعیت یعنی شش قرن اشتراک زمانی میان حیات ماموت ها و اهرام مصر وجود دارد. آیا ممکن است که این اهرام را این دنداندراز ها ساخته باشند؟
صدها سال پیش
بیشتر تاریخدانان بر این باورند که تمدن آزتک از قبایل کوچ نشین و وحشی شمال مکزیک آغاز شده است؛ سال ها پیش از برقراری آن در قرن ۱۳ میلادی و در مکزیک کنونی. این تمدن قرن ها قدرت سیاسی و اجتماعی و مذهبی منطقه بود تا اینکه مهاجمان اسپانیایی در سال ۱۵۲۱ پایان آنها را رقم زدند. جالب اینکه دانشگاه آکسفورد انگلستان از سال ۱۰۹۶ یعنی بیش از دو قرن پیش از آغاز تمدن آزتک آغاز به کار کرده است.
چند دهه پیش
در سال ۱۷۸۹، دولت وقت فرانسه، قانون استفاده از گیوتین به جای تبر برای اعدام را تصویب می کند. این روش، به رویکرد دولت فرانسه برای اعمال مجازات مرگ تبدیل شد و ۱۸۹ سال دوام آورد؛ یعنی تا سال ۱۹۷۷ و به تعبیری دو سال قبل از انقلاب اسلامی ایران. یعنی آخرین اعدام به وسیله ی گیوتین در فرانسه، تنها دو سال قبل از انقلاب ایران رخ داده است!
این همزمانی ها بیشمارند و با جستجو می توان به بسیاری دیگر از این اشتراکات زمانی دست پیدا کرد. اگر از مورد یا مواردی از این اشتراکات زمانی مطلع هستید، در قسمت نظرات با ما آنها را با ما در میان بگذارید.
تگ هااهرام مصر