کپیرایتنیگ به تکنیک نگارش برای کاربر اشاره دارد. کپیرایتینگ راهکاری برای نگارش در حوزه تبلیغات و بازاریابی است. به عبارت دقیقتر کپیرایتینگ به منظور جلب نظر و سرگرم کردن کاربران مورد استفاده قرار میگیرد. بهطوری که کاربر مدت زمان بیشتری روی یک سایت بماند. در حالی که سئو در ارتباط با موتورهای جستوجو بوده و به تعامل بهتر با الگوریتمهای مورد استفاده از سوی موتورهای جستوجو اشاره دارد. در واقع، کپیرایتینگ و سئو در تعامل با یکدیگر کار میکنند. در نتیجه بهتر است در زمان آمادهسازی محتوا برای سایتتان به ترفندها و تکنیکهای کپیرایتینگ و سئو توجه ویژهای داشته باشید.
1.برای مخاطبان باید بنویسید
زمانی که درباره سئو فکر میکنیم به کلمات کلیدی یک مطلب و اندازه محتوا فکر میکنیم. باید بدانید الگوریتمهای مورد استفاده از سوی موتورهای جستوجو تکامل یافتهاند. موتورهای جستوجو به شدت محتوای شما را مورد بررسی قرار میدهند. آنها میخواهند بدانند آیا محتوایی که شما برای مردم آماده میکنید قابل اعتماد هستند یا خیر. موتورهای جستوجو برای آگاهی پیدا کردن از این موضوع روی بازدیدکنندگان سایت شما متمرکز میشوند. این رویکرد باعث میشود تا سطح اعتمادسازی به محتوای شما بیشتر شود. رویکردی که در نهایت مورد استقبال هر دو طرف یعنی خوانندگان و موتورهای جستوجو قرار دارد. به نوبه خود، مردم زمانی که مطلب قابل اعتمادی از سوی شما دریافت کنند بازهم به سراغ سایت شما خواهند آمد.
به این شکل موتورهای جستوجو اطمینان حاصل میکنند شما محتوای درستی را تهیه کردهاید. علاوه بر این، موتورهای جستوجو هوشمندتر از قبل شدهاند. چند سال قبل نتایج جستوجوی آنها تنها با استناد به کلمات کلیدی که شما جستوجو کرده بودید نشان داده میشدند. اما امروزه، آنها میدانند زمانی که فردی درباره واژهای همچون cellphone جستوجو میکنند ممکن است منظورش smartphone یا mobile phone باشد. در حالی که کلمات کلیدی هنوز هم با اهمیت هستند اما این محتوای یک مطلب است که بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. به واسطه آنکه در یک محتوا کلمات کلیدی مرتبط با یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرند.
2.به طول محتوا دقت کنید
طول محتوا موضوعی است که نه تنها مورد توجه مخاطبان قرار دارد، بلکه مورد توجه موتورهای جستوجو نیز قرار دارد. با استناد به گزارش منتشر شده از سوی انجمن بازاریابی ایالات متحده، مقالات طولانی که در بازه 1200 تا 1500 کلمه قرار دارند بهطور میانگین از سوی موتورهای جستوجو بهتر پیدا میشوند. با این وجود تعدادی از کارشناسان بر این باور هستند مقالاتی با حداقل 1500 کلمه بهتر از سوی موتورهای جستوجو شناسایی میشوند. با این وجود گوگل گفته است تعداد کلمات را در یک صفحه شمارش نکرده و به عنوان یک عامل رتبهبندی از آن استفاده نمیکند.
با این حال، طول محتوا میتواند روی سئو تاثیرگذار باشد. ارائه کلمات کلیدی بیشتر، زیرتیترها و تصاویر برای موتورهای جستوجو و روباتهای خزنده با اهمیت است. افزایش مدت زمانی که یک کاربر روی یک سایت قرار دارد به موتور جستجو اعلام میدارد که محتوا قابل اعتماد است. در مجموع به این موضوع توجه داشته باشید که بلند بودن یک مقاله همیشه جوابگو نیست، بلکه این اطلاعات مفید هستند که باعث میشوند آمار بازدیدهای شما بالا بروند.
3. محتوای خود را برای خوانایی بیشتر بشکنید
راهکار دیگری که در این زمینه پیش روی شما قرار دارد این است که یک مطلب را بشکنید تا خواندن آن برای چشم سادهتر باشد. برای این منظور میتوانید از زیرشاخهها، پاراگرافهای کوتاه، تصاویر، فونتهای کلاسیک و برجسته و فهرستهای شمارهدار استفاده کنید. این رویکردها نه تنها به خواننده شما کمک میکنند محتوای شما را سادهتر بخواند، بلکه در بعضی موارد از سوی روباتهای خزنده نیز مورد توجه قرار میگیرد. بهطور مثال موتورهای جستوجو به برچسبهای سرباره که تعیین کننده سلسله مراتب محتوای شما هستند و بیانگر اهمیت یک بخش نسبت به سایر بخشهای دیگر هستند دقت میکنند. برچسبهایH1 ، H2 و زیربرچسبهای H3 و... باید به دقت مورد توجه قرار گیرند.
4. نقطه نظرات، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند
نقطه نظرات نه تنها یک راهکار موثر برای بهبود کیفیت مطالب به شمار میروند، بلکه یک تکنیک موثر بر سئو هستند. زمانی که مخاطب شما نقطه نظر خود را روی سایت شما قرار میدهد ممکن است آنرا با مخاطبان دیگر نیز به اشتراک قرار دهد و به این شکل باعث افزایش ترافیک سایت شما شود.
5.مخاطبان خود را دست کم نگیرید
فراموش نکنید شما تنها فردی نیستید که کنترل سئو سایت را به دست گرفتهاید. خوانندگان شما نیز میتوانند به بهبود رتبه سایت شما کمک کنند. اما چگونه میتوانید از آنها درخواست کنید در این زمینه به شما کمک کنند؟ از آنها بخواهید با شما در تماس باشند. به دو شکل میتوانید از این تکنیک برای بهبود سئو سایت خود استفاده کنید.
از مخاطبان درخواست کنید تا محتوای شما را در شبکههای اجتماعی به اشتراک قرار دهند. هر چه میزان بهاشتراکگذاری بیشتر باشد، مطلب شما در وب بیشتر پخش شده و بهطور طبیعی باعث ساخت پیوندهای طبیعی بیشتری میشود. برای این منظور باید دکمههای به اشتراکگذاری را در انتهای هر مطلب خود قرار دهید و کاربر را به اشتراکگذاری آن تشویق کنید. نیل پاتل، مدیر بازاریابی میگوید: «پاسخهایی که در وبلاگها قرار میگیرند ارزشمند هستند به واسطه آنکه در زمینه سئو تاثیرگذار هستند. نظرات بیشتر روی پستهای وبلاگ باعث افزایش متن یک صفحه میشود. بهطوری که رتبه یک وبلاگ به واسطه کلمات کلیدی افزایش پیدا میکند.»