طولانی از چشمهای خود استفاده میکنند و یا در محیطهای پر نور و کم نور کار میکنند، ضروری است. جهت سلامت چشمها یک رژیم متعادل شامل شیر، کره، میوهها، سبزیهای سبز و پروتئینها باید مصرف شود. هر یک از مواد غذایی مورد نیاز برای بدن در سلامت و زیبایی چشمها موثر است.
جریان طبیعی اشک یا سلامت غشاءهای مخاطی جهت درخشندگی چشمها نقش تعیینکنندهای دارد. جهت سلامت بافتهایی که در بخش داخلی مجاری اشکالی یا غدد اشکی قرار میگیرد و تحت عنوان غشاءهای مخاطی نامیده میشود، مصرف یک رژیم غذایی مناسب ضروری است.
یک رژیم غذایی ایدهآل شامل غذاهای طبیعی و نپخته است. میوههای تازه مانند پرتقال، سیب، انگور، هلو و انار؛ سبزیهای سبز مانند کاهو، کلم، اسفناج؛ سبزیهای ریشهای مانند سیبزمینی، شلغم، هویج، پیاز، چغندر؛ غلات، میوههای خشک و محصولات لبنی از موارد ضروری محسوب میشوند.
مصرف مقادیر بیش از اندازه مربا، کیک، شیرینی، شکرسفید، نان سفید، چای و قهوه به همراه گوشت و ماهی میتواند روی نحوه هضم غذا و سلامت بدن اثر منفی بگذارد.
غذاهایی که سبب یبوست شده و یا در دستگاه گوارش گاز ایجاد میکنند و مواد مسکر مضر بوده و از مصرف آنها اجتناب باید کرد.مصرف ویتامینهای گروه A و Bجهت دستیابی به سلامت بینایی ضروری است. سبزیها، شیر، پنیر، تخممرغ، میوه، موز، گوجهفرنگی، مخمرها و دانه آفتابگردان و روغن بادام منابع ارزشمند این ویتامینها محسوب میشوند. کاهش دید میتواند در اثر نقص ریبوفلاوین ایجاد شود که با مصرف آن قابل حل است.
هویج خام حاوی این ویتامینها است و به سلامت و درخشندگی چشم کمک میکند. بنابراین مقادیری زیادی از آنها را باید مصرف کرد.
اثر ویتامینA
ضروریترین ترکیب جهت سلامت چشمها ویتامین A است. بنابراین مصرف مقادیر قابل توجه از این ویتامین را باید در رژیم غذایی قرار داد. روغن کبد ماهی، شیر، کره، زرده تخممرغ، کدوتنبل، هویج، سبزیهای سبز، گوجهفرنگی، پرتقال و لیمو منابع ارزشمند این ویتامین محسوب میشوند.
در صورتی که میزان ویتامین A در رژیم غذایی کم باشد، ممکن است حساسیت به نور در چشمها، پرش در دید و خستگی در چشمها ایجاد شود و در موارد کمبود شدید ویتامینa این حالات تشدید میشود.
جهت زیبایی سلامت و درخشندگی چشمها مصرف ۱۰۰۰۰ واحد ویتامین A در روز برای بزرگسالان ضروری است.
میوه و سبزیها جهت تامین ویتامینث
گوشت بدون چربی، مرغ ماهی، غلات و سبزیهای تیره جهت تامین ویتامینهای گروه ب،غذاهای دریایی و غلات جهت تامین روی،دانههای روغنی و آووکادو جهت تامین ویتامین Eهویج سیبزمینی سبزیها تیره جهت تامین بتاکاروتن