// ۲۹ آبان ۹۸ ، ۰۸:۵۱

به گزارش سایت تفریحی چفچفک برگرفته از هنر زندگی : والدین و مربیان کودک معمولا در مورد رفتار خود ارضایی کودکان سوال های زیادی دارند و ممکن است نگران این رفتار کودکان بشوند. آیا خود ارضایی در کودکان طبیعی است؟ در چه سنی بیشتر رخ می دهد؟ آیا خودارضایی نشانه یک اختلال روانی است؟ آیا نتایج بدی دارد یا منجر به آسیب به کودک می شود؟ چگونه می توان متوقفش کرد؟ تربیت جنسی کودکان در این زمینه چه نقشی دارد؟ روش های ترک خود ارضایی چیست؟ همه این سوالات و نگرانی های والدین در مورد خود ارضایی فرزندشان آن هم در سنین کم، آن ها را به این فکر فرو می‌برد که "کجا اشتباه کردم". باور به اینکه خود ارضایی مساوی با میل جنسی است، والدین را نگران‌تر می‌کند. اما مگر خود ارضایی دلیل دیگری هم دارد؟

خود ارضایی کودکان

خودارضایی کودکان

خود ارضایی یک رفتار خود تحریکی است که کودکان برای کسب لذت انجام می دهند. آن ها معمولا نواحی تناسلی خود را مورد مالش قرار می دهند یا به وسیله یک شی آن را لمس می کنند. برخی کودکان ممکن است هرگز این کار را انجام ندهند، برخی به میزان کمتر و برخی بیشتر. طبق نظر متخصصان، خود ارضایی کودکان، عملی نسبتا شایع و طبیعی است و جایی برای نگرانی ندارد. هرچند که خود ارضایی، نرمال محسوب می شود ولی به این معنی نیست که کاملا به آن بی توجهی کنید. بهترین کار این است که رفتار خود ارضایی را پایش کنید و تحت نظارت قرار دهید. توجه کنید که چه مواقعی این کار را انجام می دهد؟ چند بار؟ با چه فواصلی؟

 

زمان شروع خود ارضایی کودکان

تا قبل از دوسالگی کودکان همان قدر که به نواحی غیر جنسی شان توجه می کنند به نواحی جنسی شان اهمیت می دهند. عملا خود ارضایی و خود تحریکی در این سنین دیده نمی شود. از دو سالگی به بعد کودکان مشغول به نواحی جنسی شان می شوند. ممکن است رفتار بازی کردن با نواحی تناسلی در این سن آغاز شود. هنگامی که توجه کودک به نواحی جنسی اش جلب می شود، آن را لمس می کند و متوجه می شود با لمس نواحی تناسلی، لذت بیشتری نسبت به سایر قسمت های بدن می برد.

 دیر یا زود کودک متوجه نگرانی والدینش از این عمل می شود. ولی برای کسب لذت علیرغم ممنوعیت هایی که والدین قائل می شوند، به خود ارضایی ادامه می دهد. در سن 6سالگی کودکان به خوب و بد بسیار اهمیت می دهند. و از آنجایی که می خواهند دختر یا پسر خوبی باشند، رفتارشان کاهش می یابد یا یاد می گیرند این عمل را به شکل خصوصی انجام دهند. 

همچنینین بخوانید:

چطور متوجه افت قند خون شویم؟

روش های انجام تست پاپ اسمیر

چه زمانی خود ارضایی کودکان نرمال نیست؟

در واقع نمی توان به طور دقیق مشخص کرد چه زمانی خود ارضایی کودکان عادی نیست. اما علائمی را می توان نام برد که نشان دهنده نیاز به مداخله است:

  • هنگامی مسئله خود ارضایی می تواند نگران کننده باشد که به شکل یک رفتار پر بسامد درآمده باشد. یعنی کودک هروقت که کارتون می بیند باید این کار رابکند. یا اگر این کار را نکند خوابش نبرد.
  • کودک این کار را واضحا جلوی همه در جمع انجام دهد یا این کار را به سایر هم سالانش آموزش دهد.
  • هنگامی که والدین قصد پرت کردن حواس او را بکنند یا بخواهند متوقفش کنند، پرخاشگرانه پاسخ دهد.
  • اگر خود ارضایی در کودک همراه شده باشد با تغییرات بزرگ و واضح در رفتارش. مثلا پرخاشگری، بی قراری و ... .
  • اگر کودک بالاتر از 6 سال، در ملاء عام این کار را می کند. یا برای لجبازی یا جلب توجه شما دست به این کار می زند.

 

علل خود ارضایی کودک

خود ارضایی در کودکان دلایل متفاوتی نسبت به خود ارضایی بزرگسالان دارد، در اینجا به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

1- اولین علت که طبیعی ترین حالت آن است، هنگامی است که کودک در جریان کشف بدنش به یک منبع لذت بخش و آرامش بخش در بدنش بر می خورد. در این شرایط برای کسب لذت به آن مراجعه می کند.

2- وقتی کودک دچار تنش شده باشد و مضطرب باشد، احتمال رفتار خود ارضایی در وی بالا می رود. کودک برای کسب لذت و دوری از تنش هایش به خود ارضایی روی می آورد. یکی از علل بالارفتن تنش های کودک، جدایی پدر و مادر ( طلاق )، از دست دادن یکی از والدین، روابط چالش برانگیز با همشیر ها، کمبود محبت و توجه می باشد.

3- فشارهای هیجانی و جسمانی که به کودک تحمیل می شود می تواند زمینه ساز خود ارضایی شود.

4- وقتی کودک لذت و سرگرمی های دیگر نداشته باشد و تنها منبع لذتی که می شناسد خود ارضایی باشد، تناوب این کار را زیاد می کند.

5- چالش‌های خانوادگی و خشونت در خانواده از عوامل مهم دیگر می باشد.

 

آسیب های خود ارضایی در کودکان

آسیب های خود ارضایی در کودکان

خود ارضایی در کودکان برای آنان مشکلاتی را ایجاد می نمایید؛ که از مهم‌ترین عوارض خود ارضایی در کودکان می توان به موارد زیر اشاره داشت :
- آسیب به آلت تناسلی
- گوشه گیری و انزوای اجتماعی
- عفونت ادراری
- پایین آمدن اعتماد به نفس
- کاهش تمرکز کودک و افت تحصیلی
- ترسو و خجالتی شدن کودک
- وسواس 
- اضطراب
- احساس گناه و افسردگی
- اختلالات جنسی مثل؛ زود انزالی و اختلال نعوظ

 

بهترین عکس العمل در مقابل خود ارضایی کودکان

در مقابل خود ارضایی کودک‌تان هول نکنید و نترسید. به یاد داشته باشید این عمل طبیعی است. نسبت به او پرخاش نکنید، عکس‌العمل شدید نشان ندهید، احساس خجالت یا شرم به او القا نکنید. بهترین کار این است که به رفتار خود ارضایی وی بی‌توجهی نشان دهید. اگر کودک‌تان متوجه شود که با این رفتارش می‌تواند توجه شما را جلب کند، آن را ادامه خواهد داد. اگر قصد دارید متوقفش کنید، حواسش را به امر دیگری پرت کنید.

با آرامش با کودک‌تان برخورد کنید

اگر نگران زیاد بودن دفعات این کار هستید، به سادگی و با آرامش با کودک‌تان صحبت کنید. با زبان خودش در مورد نواحی جنسی برایش توضیح دهید، به او توضیح دهید که این نقاط بدن نقاط خصوصی است و نباید کسی آن هارا ببیند. این سبب محافظت شما در مقابل کودک آزاری جنسی نیز می گردد. 

علت بد بودن خود ارضایی را شرح دهید

بگویید که انجام این کار به شکل زیاد ممکن است باعث آزردگی آن ناحیه شود. مثلا برایش مثال بزنید که اگر دائما گوشش را بخاراند، گوشش قرمز می شود و در نهایت زخم می شود. همچنین به او یاد دهید که اگر دست کثیف به نواحی جنسی اش بزند، احتمال ابتلا به مریضی در او زیاد می شود.

رفتارهای کودک را زیر نظر بگیرید

با نظارت کردن بر رفتار کودک‌تان متوجه علت این کار می‌شوید. اگر فقط از سر لذت یا کنجکاوی است، بی‌توجهی کردن و آموزش‌های فوق همراه با پرت کردن حواس کودک می‌تواند کفایت کند ولی اگر متوجه شدید علتش نداشتن فعالیت های لذت بخش دیگر است، کمبود توجه حس می کند، اضطراب های محیطی شروع کننده هستند و یا هر علت دیگری، سعی کنید علت را از بین ببرید. با از بین بردن علت، رفتار کاهش می یابد.

قبل درمان خود ارضایی فرزندتان خودتان را نیز تغییر دهید

اول بدانید که خود ارضایی کودکان کژکاری جنسی محسوب نمی‌شود. توقع نداشته باشید که کودک کاملا این کار را کنار بگذارد. رفتار خود ارضایی در خواب را نادیده بگیرید. در ضمن این مورد رفتاری آموخته شده است که نمی توان توقع داشت کودک کاملا آن را فراموش کند.

عشق و محبت خود را به کودکتان افزایش دهید. قبل از خواب ببوسیدش، نوازشش کنید و در اغوشش بگیرید. محبت فیزیکی به کودکتان را به طور کلی در طی روز افزایش دهید.

 

خطاهای رایج والدین در برخورد با خود ارضایی کودکان

برخی والدین در برخورد با خود ارضایی یکی از رفتارهای زیر را نشان می دهند که این مسئله می تواند مشکل ساز شود:

  • ایجاد احساس گناه و شرم در کودک
  • تنبیه کردن کودک
  • پرخاشگری نسبت به کودک
  • بستن دستان کودک یا هر کار دیگری از این قبیل
  • باج دادن به کودک برای اینکه این رفتار را نکند
  • جلب توجه ویژه به او هنگام انجام این کار

منبع : هنر زندگی

 

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.