عطر و ماندگاری مساله این است؟!
چند ساعت بوش می مونه ؟ این رایج ترین سوالی است که در خصوص یک عطر پرسیده می شود . ماندگاری عطر در فرهنگ عامه به مهمترین فاکتور کیفیت تبدیل شده است . اما صحت و سقم این باور با چالشهای عمیقی روبروست .
عطاران و کارشناسان بزرگ دنیای عطر پاسخ های روشنی برای این سوال دارند که باور عمومی را نقض و نگاهی جدید را به مصرف کنندگان عطر می بخشد . از نظر کارشناس آنچه در کیفیت عطر مهم است فاکتورهایی غیر از ماندگاری است!
خلوص رایحه،ترکیب هارمونیک آکوردها یا نتهای رایحه،کنش و واکنشهای مناسب در برابر محرکهای محیطی و محاطی و عواملی ازین دست شاخصه های کیفیت عطرند.ماندگاری و پخش بودر مراتب بعدی بررسی کیفی عطر قرار می گیرند . چرایی این موضوع به دلایل متنوع وابسته است.
اول آنکه ماندگاری یک عطر با استفاده از فیکساتورها(تثبیت کننده های شیمیایی)می تواند تا هفته ها افزایش یابد اما عطاران استفاده از فیکساتورهای شیمیایی را ناثواب و نامناسب می دانند چرا که ممکن است حساسیت زا و یا مضر باشند . شاید شنیده باشید که پوست کسی در اثر استفاده مداوم از یک عطر لک برداشته و یا دچار التهاب شده باشد.
دلیل این امر استفاده از مواد شیمیایی نامناسب در ترکیب عطر است.سردردهای میگرنی و رنجشهای سیستم بویایی نیز می تواند حاصل استشمام عطری باشد که حاوی مواد شیمیایی نامناسبند.عطری که شما استفاده کرده اید نباید تمام حواس مخاطب شما را در تمام مدت حضور به خود جلب کند بلکه باید حاوی پیامی ظریف از هویت و شخصیت شما باشد.راححتر بگویم نباید عطرتان شامه اطافیانتان را اشباع کند.
دومین مساله پخش بوست.مصرف کنندگان عطر دوست دارند رایحه عطرشان تا چند متر آنطرفتر شنیده شود و اگر عطری این خصوصیت را داشت پس عطر خوبی است. این تصور هم ناصحیح است.عطرهایی که حاوی این خصوصیت اند عموما از حلالهای با سرعت تبخیر زیاد در دمای کم بهره می برند و رایحه عطر بدون هیچ کنش و واکنش شیمیایی بر روی پوست فورا تبخیر شده و بدون هیچ پالایشی به مشام اطرافیانتان می رسد.
اغلب این عطرها حتی آزار دهنده هم هستند چه برسد به خوشایندی.اما فرهنگ ایرانی یعنی احترام و سکوت در برابر هر نامطلوب.بنابراین بعید به نظر می رسد یک ایرانی در برابر هجمه ناموزون عطر دوستی شکایت کند.اگر هم بپرسید آیا بوی عطرتان خوب است جواب روشن است . بله،چه عطر خوبی اسمش چیه و از کجا خریدی؟