پاییز و زمستان فصل گلابی است و مربای گلابی به صورت رنده شده یا خرد شده از جمله خوشمزهترین مرباهاست. طرز تهیه مربای گلابی خوشمزه خانگی به روشی متفاوت و آسان را از سایت آشپزی taste of home در مجله چفچفک بخوانید.
طرز تهیه مربای گلابی خانگی خوشمزه
مواد لازم
گلابی پوست کنده و مکعبی خرد شده: ۸ پیمانه
شکر: ۴ پیمانه
آب: به مقدار لازم
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
میخک آسیاب شده: ¼ قاشق چایخوری
طرز تهیه
تمام مواد به جز زعفران و آبلیمو را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. مقدار آب فقط باید به حدی باشد که روی گلابیها را بپوشاند. درب قابلمه را باز بگذارید تا مربا تیره نشود. اگر مربا را روی شعله ملایم گاز بپزید مربا شکرک نمیزند چون آب آن به مرور تبخیر میشود. حدود یک و نیم الی دو ساعت باید روی شعله ملایم گاز این ترکیب را مرتب هم بزنید. هر چه بیشتر هم بزنید مربا غلیظتر میشود و بافت خوبی پیدا میکند. ده دقیقه قبل از برداشتن مربا از روی شعله گاز آبلیمو و زعفران را اضافه کنید و هم بزنید. بعد از اینکه شهد مربا غلیظ و رنگ گلابیها طلایی شد آن را از روی شعله گاز بردارید. کف روی مربا را به آرامی بردارید و اجازه دهید مربا سرد شود. سپس مربا را در ظروف شیشهای تمیز، خشک و بدون بود بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.
فوت و فن و نکات مهم شکرک و کپک نزدن مربا
*برای اینکه مربا گلابی خوشرنگتری داشته باشید بهتر است از قابلمه مسی یا روحی برای درست کردن مربا استفاده کنید.
*حین درست شدن مربا به هیچوجه درب قابلمه را نگذارید چون هم مربا بد رنگ و کدر میشود و هم روی گاز سر میرود.
*برای اینکه مربا شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر روی شعله ملایم گاز به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم
*اگر مربا کپک زد مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات علت کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن است.
*اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم میشود.
*در صورتی که مربا شکرک زد میتوانید این شکرک را به راحتی برطرف کنید. کمی آبجوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله
ملایم گاز کمی بجوشد.
*قوام شهد و شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش میزان قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بر میداریم و اجازه می دهیم تا سرد شود،
اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز
غلیظ شود.
*یک راهحل مفید برای یپشگیری از سیاه شده گلابیها این است که چند دقیقه گلابیهای خرد شده را در مقداری آب و سرکه قرار دهید و سپس آبکشی کنید. اجازه دهید گلابیها در آبکش خشک شوند و سپس مربا را درست کنید