رژلب را نخورید
متاسفانه درصد بالایی از رژلبها دارای مواد اکسیدآهن، پلی اتیلن و دیاکسید تیتانیوم هستند و خطر ابتلا به سرطانهای ریوی و سینه هنگام استفاده از آن بالاست.
دکتر حمید رضا آبایی متخصص پوست ومو در مجله زیبایی نوشت: رژلب، به عنوان اولین ابزار آرایشی و بهداشتی شناخته شده است و تا به امروز همچنان مورد استفاده بانوان قرار میگیرد. رژلبهای شیمیایی که امروزه مصرف بسیار زیادی دارند، دارای سرب زیادی برای ماندگاری رنگدانه هستند.
سرب مادهای است سمی که از طریق پوست جذب میشود و برای بدن بسیار ضرر دارد.
متاسفانه درصد بالایی از رژلبها دارای مواد اکسیدآهن، پلی اتیلن و دیاکسید تیتانیوم هستند و خطر ابتلا به سرطانهای ریوی و سینه هنگام استفاده از آن بالاست.
ترکیبات مضر
فرمالدئید که در خیلی از محصولها مثل رژلب، لاک ناخن و.. یافت میشود، باعث التهاب و تحریک پوستی و درصورت تماس مزمن باعث ضعف عمومی میشود. رنگهای شیمیایی متعددی که در محصولهای مختلف به ویژه محصولهای زیبایی و آرایشی مصرف میشود، میتواند درصورت رعایت نکردن استانداردهای خاص، مشکل ساز باشد. گاهی این رنگها برای ایجاد رنگ خاصی با هم ترکیب میشوند که علاوه بر عوارض پوستی، میتواند عوارض متعدد داخلی نیز داشته باشد. به ویژه در مورد رژلب که در طول روز چند بار تکرار میشود و احتمال دارد با خوردن هر نوع ماده غذایی مقداری از آن مستقیما نیز وارد بدن شود.
مواد تشکیل دهنده رژلب
اگرچه مقدار هر یک از این مواد در ساخت رژهای لب متفاوت است، اما مواد اصلی تشکیل دهنده انواع رژلب به این شرح است:
موم: موم به دلیل حالتپذیری زیادی که دارد، به عنوان عنصری شکلدهنده در رژهای لب مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبی از سه موم را میتوان در رژهای لب یافت: موم زنبور عسل، موم گیاه کندلیلا و موم کارنابا که از برگهای نخل برزیلی گرفته میشود و گرانتر از بقیه مومها است.
روغن: روغن کرچک، روغن نباتی، لانولین و روغن معدنی در تهیه رژهای لب استفاده میشوند. همچنین کره کاکائو نیز از اجزای تشکیل دهنده رژها است.
موم و روغن از مهمترین اجزای تشکیل دهنده رژلب هستند و حدود ۶۰ درصد وزن آن را شامل میشوند.
مواد سمی موجود در برخی رژلبها
سرب: عوارض سرب در صورت استفاده غیر مجاز این ماده سمی در ترکیب رژلب و خورده شدن آن شامل ناباروری، کمخونی، عقب ماندگی ذهنی و سرطان است.
قطران زغال سنگ: به عنوان رنگدانه برای رنگآمیزی رژهای قرمز استفاده میشود. این مخلوط سمی درصورت بلع باعث تهوع، سردرد و سوزش پوست میشود.
رنگهای دریاچهای: استفاده از رنگهای محلول در آب دریاچهها (که در اثر واکنشهای شیمیایی، گیاهان و سنگهای موجود در رودخانهها به وجود میآیند، بسیار سمی و سرطانزا هستند که باعث تحریک پوست و ایجاد سرطانهای پوستی میشوند.
خوشبوکنندهها: این نوع عطرها به دلیل دارا بودن ترکیبات شیمیایی، میتوانند التهاب، خشکی و ترکخوردگی لبها را باعث شوند.
بر اساس آمار جمعآوری شده، صرف نظر از جذب پوستی مواد آرایشی، زنان در طول زندگی خود حدود ۲ کیلوگرم رژلب را میبلعند که خطر ابتلا به سرطانهای ریه و سینه را در زنان به طرز چشمگیری افزایش میدهد.