حققان آمریکایی می گویند که بزودی واکسنی را به بازار عرضه خواهند کرد که حاوی تمامی واکسن های دوران کودکی بوده و بدین ترتیب هم کودکان و هم والدین آن ها نفسی به راحتی خواهند کشید. تکنولوژی جدیدی که در موسسه تکنولوژی ماساچوست مورد آزمایش قرار گرفته می تواند چندین داروی واکسیناسیون را در قالب یک واکسن زیر جلدی امکان پذیر سازد و بدین ترتیب علاوه بر این که باری سنگین از روی دوش خانواده ها برداشته می شود، مبارزه ی جهانی با بیماری های دوران کودکی نیز راحتتر شده و سرعت بیشتری بگیرد. بر اساس مقاله ای که در مجله ی ساینس به چاپ رسیده، در این روش تمامی واکسن های ضروری در درون میکروکپسول هایی قرار می گیرند که هر یک در زمانی خاص در بدن آزاد خواهند شد.
این روش از واکسیناسیون در موش ها با موفقیت آزمایش شده و بزودی وارد مرحله ی آزمایش روی انسان خواهد شد. در این روش واکسن های ضروری مانند واکسن های دیفتری،کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، آنفلوانزا و هپاتیت بی در سنین ۸، ۱۲ و ۱۶ هفتگی؛ واکسن پنوموکوک در هشت هفتگی، ۱۶ هفتگی و یک سالگی؛ واکسن بی مردان در ۸ هفتگی،۱۲ هفتگی و یک سالگی؛ واکسن آنفلوانزا/ سی مردان در یک سالگی و همچنین واکسن های سرخجه, سرخک و طب گوشک که در یک سالگی و سه سال و چهار ماهگی تزریق می شود همگی در قالب یک واکسن کامل به صورت یک باره به بدن نوزاد تزریق خواهند شد، بدون این که دیگر هیچ گاه نیازی به تکرار آن وجود داشته باشد.
این همان چیزی است که چندین سال پیش حتی فکر کردن به آن نیز بسیار سخت بود و دستیابی به چنین روشی در آینده ای نزدیک غیرممکن به نظر می رسید. جالب این که هر کدام از این واکسن ها در یک محفظه ی بسیار ریز قرار داشته و پس از تزریق در زمان خاصی که برای آن تعیین شده باز شده و محتویات آن در بدن آزاد می گردد. در آزمایشی که توسط محققان موسسه ی تکنولوژی ماساچوست انجام شد برنامه ریزی شده بود که ریز کپسول های حاوی واکسن ها همه به طور مشترک در روز نهم، بیستم و چهل و یکم پس از تزریق به موش آزمایشگاهی آزاد شوند که این موضوع با موفقیت انجام شد.
این تحقیقات نشان داده که ساخت ریزکپسول هایی که محتوای خود را صدها روز پس از تزریق واکسن آزاد می کنند کاملاً امکانپذیر بوده و به زودی شاهد آزمایش این روش بر روی انسان خواهیم بود. پروفسور رابرت لنگر از موسسه ی تحقیقاتی ماساچوست در این باره چنین می گوید:” ما درباره ی این تحقیق بسیار هیجان زده هستیم. برای اولین بار می توانیم مجموعه ای از ذرات ریز واکسنی محصور شده را بسازیم که هر کدام برای آزاد شدن در یک زمان دقیق و قابل پیش بینی برنامه ریزی شده است، از این رو انسان ها می توانند یک آمپول واحد را دریافت کنند که در عمل چندین واکسن از قبل در آن قرار داده شده است”.
باید خاطرنشان کنیم که سهولت و کارآمدی در واکسیناسیون در کشورهای کمتر توسعه یافته ی جهان تاثیر بسیار مثبتی بر روی سلامت در ابعاد جهانی خواهد داشت. بدین ترتیب تنها با یک بار واکسیناسیون در روزهای اول تولد دیگر نیازی به واکسیناسیون مجدد نخواهد بود و همزمان فرد تمامی واکسن های مورد نیاز را دریافت خواهد کرد بدون این که نیازی به هیچ اقدام خاصی وجود داشته باشد.