// ۲۳ آبان ۹۸ ، ۰۹:۱۷

به گزارش سایت تفریحی چفچفک برگرفته از هنر زندگی : کار درمانی یکی از رشته های جدید است که در حوزه توانبخشی جسمی و ذهنی به افراد یاری می رساند. تمرکز کار درمانی بر بهبود عملکرد فرد در زندگی است. در واقع بسیاری از افرادی  که به خاطر بیماری های مختلف عملکرد جسمانی یا ذهنی خود را از دست می دهند برای بازیابی توان سابق خود به کار درمانگران مراجعه می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این رشته و کاربرد آن تا پایان این مطلب با ماهمراه باشید.  

 

کار درمانی چیست؟ 

کاردرمانی یکی از شاخه های توانبخشی است که بر روی ابعاد مختلف جسمی و روانی بیماران کار می کند. این  درمان در واقع حوزه ای میان رشته ای است که از علوم مختلف نظیر روانشناسی، فیزیولوژی و آناتومی برای بهبود عملکرد بیماران بهره می برد. یکی از هدف های اصلی کاردرمانی به استقلال رساندن مراجع است. به طوری که پس از پایان جلسات بتواند به تنهایی کارهای مربوط به خود را انجام دهد. 

 

متخصصین حوزه کار درمانی چه کاری انجام می دهند؟ 

کار درمانگران به افراد در هر سنی کمک می کنند تا بتوانند بر ناتوانی های ناشی از بیماری، پیری و یا تصادفات غلبه کنند و وظایف روزمره یا شغلی خود را انجام دهند. هم چنین این درمانگران تمام نیازهای جسمانی، روانی، اجتماعی فرد را شناسایی کرده و تلاش می کنند پشتیبانی کاملی از او به عمل بیاورند. این امر به بیماران و افراد دچار ناتوانی های جسمی و ذهنی کمک می کند تا بتوانند افق جدیدی را پیش روی خود ترسیم کنند و زندگی جدیدی را آغاز کنند. 

 

هدف کار درمانی 

هدف اصلی کاردرمانی افزایش کارآمدی فرد در زندگی و رسیدن به استقلال در انجام امور است. این هدف نیازمند تلاش های تخصصی گروهی است و با کمک سایر اعضای تیم توانبخشی مثل فیزیوتراپیست، گفتاردرمانگر، بینایی سنج، شنوایی سنج و تیم درمان مثل پزشک، روانشناس، پرستار و ... انجام می شود.

همچنینین بخوانید:

اولین دلیل بی‌میلی کودکان به صبحانه

کودکان چگونه مهمان خوبی باشند؟

​​​​با توجه به اینکه کاردرمانی در زمینه های مختلف فعالیت می کند، گروه های مختلفی از افراد با مشکلات متفاوت می توانند از آن استفاده کنند. به طور کلی همه افرادی که نیازمند توانبخشی و بدست آوردن کارآمدی و استقلال در کارکردهای زندگی هستند، می توانند از خدمات آن بهره مند شوند. از جمله گروه های اصلی که معمولا به خدمات کار درمانی نیاز پیدا می کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

- کودکان مبتلا به اختلالات جسمی و روانی نظیر کودکان عقب مانده ذهنی 

- بزرگسالان دچار ناتوانی های جسمی مانند افرادی که با مشکلات حرکتی دست و پنجه نرم می کنند. 

- افرادی که مشکلاتی در حوزه های مختلف سلامت روان دارند 

گروه سنی مناسب برای کار درمانی

کاردرمانی مختص به گروه سنی محدودی نیست و از خردسالان تا افراد کهنسال با مشکلات مختلف می توانند از خدمات آن بهره مند شوند. برای مثال کودک خردسالی که تاخیرهای رشدی دارد یا فرد کهنسالی که مشکلات حرکتی دارد هر دو می توانند از این درمان استفاده کنند.

 

 

حیطه های فعالیت کار درمانی

به طور کلی زمینه های مختلف فعالیت های کاردرمانی شامل موارد زیر است:

اختلالات جسمی

- اختلالات جسمی کودکان شامل الگوی حرکتی مشکل دار، تاخیر حرکتی، مشکلات بدشکلی لگن و ران و ...

- اختلالات عصب-شناسی بزرگسالان شامل پارکینسون، ام اس، سکته مغزی و ...

- اختلالات ارتوپدی مثل بیماری های روماتیسمی، و ضایعات تاندونی

اختلالات ذهنی

- اختلالات کودکان از قبیل بیش-فعالی، مشکلات توجه/تمرکز، مشکلات شناختی، مشکلات رفتاری و...

- اختلالات بزرگسالان نظیر عقب ماندگی های ذهنی و اختلالات روانپریشی نظیر  اسکیزوفرنی و ...

 

کار درمانی کودکان

کودکان هم در زمینه های جسمی و هم در حوزه های روانشناختی از کاردرمانی استفاده می کنند. مشکلات جسمی کودکان معمولا شامل اختلالاتی مانند فلج مغزی، دیستروفی عضلانی، مشکلات تاخیر حرکت، مشکلات تعادلی، بیماری های عصبی-عضلانی، الگوهای حرکتی مشکل دار، عوارض حرکتی بیماری های متابولیک، در رفتگی مادرزادی ران، هیپوتونی، کجی مادرزادی گردن و .. می باشد.

اختلالات ذهنی که کودکان برای آن از این خدمات استفاده می کنند شامل اختلالاتی مانند اوتیسم، مشکلات رفتاری، اختلالات یادگیری ، کم توانی ذهنی، تاخیرهای رشدی، مشکلات شناختی و ... است. خیلی اوقات در کاردرمانی به طور همزمان بر روی مشکلات ذهنی و جسمی فرد کار می شود. به طور مثال کودک مبتلا به اوتیسم در زمینه مشکلات شناخت و تکلم و همچنین در بهبود کارکردهای حرکتی می تواند از این درمان خدمات دریافت کند.

 

کار درمانی بزرگسالان

حیطه های جسمی اختلالات بزرگسالان شامل اختلالات نورولوژیک است که بیماری های سکته مغزی، ام اس، پارکینسون، ضربه مغزی، اختلالات مخچه، ضایعات مغزی، بیماری های پیشرونده سیستم اعصاب را دربرمی گیرد.

همچنین مشکلات ارتوپدی از جمله ضایعات تاندونی و بافت همبند، محدودیت های حرکتی، ضعف عضلات اندام فوقانی در این دسته قرار می گیرد. اختلالات روانی بزرگسالان که می توانند از این خدمات بهره مند شوند نیز شامل اختلالاتی نظیر اسکیزوفرنیا، سومصرف مواد، و دمانس ها می باشد.

لطفا نظر خودتون رو راجب این مطلب با ما در میان بگذارید

منبع : هنر زندگی


 

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.