// ۲۷ تیر ۹۶ ، ۲۱:۳۸

دقیق ترین روش تشخیص برای تومورها، نمونه برداری (بیوپسی) است که مقداری از نسوج غیر طبیعی برداشته شده و برای بررسی به پاتولوژی فرستاده می شود.

 در بخش پاتولوژی این نسوج به طریقه خاصی رنگ آمیزی شده و توسط متخصص این رشته زیر میکروسکوپ بررسی خواهند شد.

نمونه برداری به چند روش قابل انجام است :
۱- نمونه برداری با عمل جراحی: در اغلب موارد با خارج کردن تمام توده همراه است و  توده‌ای که برداشته می شود جهت بررسی به بخش پاتولوژی ارسال می گردد، اما اگر توده خیلی بزرگ باشد فقط قسمتی  از آن برداشته شده و جهت بررسی فرستاده می شود تا در مرحله‏ی بعد و در صورت لزوم عمل قطعی انجام شود.

۲- نمونه برداری با سوزن ظریف: در این روش با بی حسی موضعی و با استفاده از یک سرنگ معمولی چند سلول از داخل توده برداشته شده و برروی یک قطعه شیشه (لام پاتولوژی) گذاشته می شود و برای متخصص پاتولوژی ارسال می گردد، در این روش چون فقط سلول ها بررسی می شوند، تشخیص بسیار حساس و مشکل است و گاهی برای تأیید نتیجه، نیاز به نمونه برداری با روش دیگر نیز هست.

۳- نمونه برداری با سوزن کلفت: این روش نیز با بی حسی موضعی قابل انجام است و با استفاده از یک سوزن کلفت (تقریباً به اندازه یک میل بافتنی) مقدار کمی از توده را  تراشیده و جهت پاتولوژی ارسال می کنند.

۴- نمونه برداری زیر دستگاه ماموگرافی:  توده هایی که خیلی کوچک هستند و فقط درماموگرافی دیده می شوند، اگر مشکوک باشند، زیر دستگاه ماموگرافی ( در حالت خوابیده یا نشسته) و با بی حسی موضعی نمونه برداری می شوند.

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.