// ۲۴ آبان ۹۸ ، ۰۹:۲۶

به گزارش سایت تفریحی چفچفک برگرفته از هنر زندگی : آموزش صبوری به کودکان چگونه انجام می‌گیرد؟ فعالیت‌ها و بازی‌های مناسب برای این نوع از آموزش کدام‌اند؟ صبوری یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که افراد باید آن را بیاموزند و در خود تقویت کنند چراکه در طول زندگی، حوادث و اتفاقاتی پیش می‌آید که برای حل آن‌ها به صبر نیاز می‌باشد. بهترین راه برای یادگیری صبر این است که در سنین پایین به آموزش آن به کودکان بپردازیم. برای این منظور، راهکارها و بازی‌های بسیار زیادی وجود دارند که والدین می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. همچنین مهم‌ترین گام در آموزش صبر به کودکان، این است که والدین نیز خود صبور باشند و از برخورد منفی با کودک خودداری کنند. در ادامه مقاله به بررسی کامل آموزش صبوری به کودکان می‌پردازیم.

اهمیت آموزش صبوری به کودکان

معمولا کودکان علاقه‌ای برای صبر کردن ندارند و در مواقعی همچون انتظار کشیدن در صف یا رسیدن غذا با چالش مواجه می‌شوند. دنیا سرشار از لذت‌های آنی است و کودکان مجبور به انتظار کشیدن نیستند. این عدم صبوری در کودکان با مشکلاتی همراه می‌شود چرا که کودک همیشه نمی‌تواند سریعا به خواسته‌های خود برسد و لازم است که برای موفقیت در زندگی، انتظار کشیدن و صبوری را بیاموزند. مثلا کودک باید بیاموزد که در مطب دکتر به انتظار بنشیند تا نوبتش شود. آموزش صبوری به کودکان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و لازم است که والدین آن را جدی بگیرند.

همچنینین بخوانید:

3 ترفند تغییر عکس در فتوشاپ+همراه با عکس

راه های آموزش احترام به محیط زیست به فرزندان

 

آموزش صبوری به کودکان

 

برای آموزش صبر به کودک هیچ وقت دیر نیست. اگر این آموزش در سنین پایین شروع شود باعث می‌شود که کودکان این مفهوم را از ابتدا بیاموزند و روند آموزشی آن‌ها بهتر پیش برود. برخی از راه‌های آموزش صبر به کودکان شامل موارد زیر است. 

صبور بودن والدین

کودکان به والدین خود نگاه می‌کنند و از آن‌ها الگو می‌گیرند. به این منظور لازم است که والدین در امور روزمره، از خود صبوری نشان دهند تا در زمان آموزش بتوانند مثالی از صبوری خود برای کودک بزنند.

آموزش صبوری به کودکان | شروع کوچک

برای شروع آموزش، لازم است که از موارد کوچک شروع کنید و از او بخواهید که یک تا دو دقیقه برای رسیدن به خواسته خود انتظار بکشد. کودکان به آرامی مفاهیم را می‌آموزند و شما می‌توانید به تدریج این زمان را افزایش دهید.

برخورد مناسب

زمانی که در حال آموزش صبر به کودک خود هستید، لازم است که برخورد صحیحی داشته باشید. لبخند بزنید و خونسردی خود را حفظ کنید. همینطور لازم است که در مقابل اشتباهات کودک صبور باشید و واکنش مثبتی به او نشان دهید. در بسیاری از مواقع، کودکان برای جلب رضایت والدین خود عجله می‌کنند و در نتیجه مرتکب اشتباه می‌شوند. بدخلقی شما باعث می‌شود که کودک نیز کم صبر بودن را بیاموزد.

منتظر گذاشتن کودک

وقتی که کودک چیزی از شما می‌خواهد، او را برای مدت کوتاهی منتظر بگذارید تا متوجه شود که باید برای رسیدن به خواسته خود صبر کند. مثلا اگر در حال آشپزی هستید و کودکان از شما می‌خواهد که با او بازی کنید، بگویید که باید تا اتمام کار شما منتظر باشد و صبر کند.

آموزش صبوری به کودکان | سرگرم کردن کودک

در صورتی که می‌دانید در موقعیتی قرار خواهید گرفت که کودک باید انتظار زیادی بکشد، وسایلی برای سرگرمی او مهیا کنید. مثلا زمانی که می‌خواهید به مطب پزشک بروید، وسایل نقاشی با خود به همراه داشته باشید تا کودک در حین انتظار سرگرم باشد و کلافه نشود.

زمان بندی مناسب

برای مشخص کردن زمان انتظار، ساعت و دقیقه مشخص نکنید چراکه ممکن است نتوانید به آن پایبند باشید و در نتیجه کودک نسبت به شما بدبین می‌شود. مثلا نگویید که شام تا 30 دقیقه دیگر حاضر است. درعوض بگویید که شام زمانی حاضر می‌شود که سیب زمینی‌ها بپزند.

آموزش صبوری به کودکان | انجام فعالیت‌های آرام

به جای بازی‌های ویدیویی، از بازی‌های تخته‌ای و بازی‌های دستی برای کودکان استفاده کنید. این بازی‌ها مدت زمان بیشتری طول می‌کشند و فعالیت مناسبی برای افزایش صبر در کودکان می‌باشند.

 

بازی‌ها و فعالیت‌های مناسب برای آموزش صبوری به کودکان

برخی از بازی‌ها و فعالیت‌ها در آموزش صبر به کودکان تاثیرگذار هستند. برخی از این فعایت‌ها شامل موارد زیر هستند.

آموزش صبوری به کودکان | پخت غذا

در هنگام آشپزی، از فرزند خود کمک بگیرید و او را در جریان کار قرار دهید. آشپزی کردن یکی از فعالیت‌های لذت بخش برای کودکان است که در عین حال صبوری را نیز در آن‌ها تقویت می‌کند. برای پخت و پز لازم است که مواد اولیه اندازه‌گیری شوند و پخت هر یک از آن‌ها نیز زمانی طول می‌کشد. همچنین کودک متوجه می‌شود که در پایان انتظار، جایزه و پاداش بزرگی همچون یک غذای خوشمزه خواهد داشت.

ماهیگیری

ماهیگیری کردن یکی از فعالیت‌هایی است که به صبر بسیار زیادی نیاز دارد. برای گرفتن یک ماهی کوچک، به مدت زمان زیادی نیاز می‌باشد. همچنین برای انجام ماهیگیری لازم است که کودک با والدین خود وقت بگذراند و این کار به ایجاد روابط مستحکم میان آن‌ها کمک می‌کند.

آموزش صبوری به کودکان | حل پاذل

یک پاذل نسبتا بزرگ تهیه کنید و آن را در اختیار کودک قرار دهید تا درستش کند. زمانی که کودک برای مدت طولانی بر روی یک فعالیت کار می‌کند، ویژگی صبر در او شکل می‌گیرد.

پرورش گل و گیاه

پرورش گیاه علاوه بر این که کودک را با محیط زیست آشنا می‌کند، باعث تقویت صبر نیز می‌شود. یک بذر برای رشد، به مدت تقریبا زیادی نیاز دارد و رسیدگی به این گیاه در طول رشد، به آموزش صبر در کودکان کمک می‌کند.

لطفا نظر خودتون رو راجب این مطلب با ما در میان بگذارید

منبع : هنر زندگی

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.